Când TU câştigi mai mult decât EL…

De Libertatea pentru femei, pe

Faptul că femeia câştigă mai mulţi bani decât bărbatul nu schimbă cu nimic rolurile în cuplu.
Bărbatul este privit în societate ca fiind capul familiei, responsabil cu întreţinerea casei din punct de vedere  financiar. Dar ce se poate întâmpla într-un cuplu în momentul în care femeia ajunge să câştige mai mult decât el?
Cazul femeii care lucrează şi câştigă mai mulţi bani decât partenerul său este din ce în ce mai des întâlnit în ziua de azi. Multe perechi nu ştiu cum să gestioneze noua situaţie şi ajung la certuri sau chiar la divorţ din această cauză, în loc să se bucure de noua situaţie financiară. Află cum să previi un astfel de moment şi ce poţi să faci pentru ca banii să nu fie o ameninţare pentru relaţia voastră!

Primele semne că el este gelos pe câştigul tău

Atunci când bărbatul simte că a devenit vulnerabil pe un spaţiu care înainte îi aparţinea poate reacţiona într-o manieră negativă. Teama şi invidia sa se pot transforma în reproşuri. Această atitudine va genera tensiuni şi probleme în cuplu, care pot afecta relaţia.
Deşi nu se exprimă în mod direct cu privire la faptul că tu reprezinţi principala sursă de finanţare din casă, există anumite indicii care îţi pot spune dacă se simte sau nu deranjat de această situaţie.
De exemplu:
– este nervos că ieşi prea târziu de la serviciu
– îţi reproşează că nu faci mai nimic în casă, această responsabilitate revenindu-i lui
– îţi spune că ar vrea să nu mai fii atât de stresată din cauza serviciului.
Toate acestea pot indica faptul că partenerul tău este nemulţumit de ceva anume, principala cauză fiind frustrarea sa din cauza banilor.

Ce poţi să faci

1. Primul pas este comunicarea

Cel mai bun remediu  pentru soluţionarea problemelor care pot interveni ca urmare a diferenţelor salariale este comunicarea. Cei doi trebuie să înţeleagă că deşi unul dintre ei are un post mai bine plătit,  aceasta nu-l face cu nimic superior în ochii celuilalt. Încearcă să vorbeşti cu el şi să evaluaţi împreună responsabilităţile pe care le aveţi fiecare la locul de muncă, numărul de ore pe care-l dedicaţi serviciului, compania la care lucraţi, funcţia pe care o deţineţi şi cum aţi ajuns în postul respectiv. Astfel veţi descoperi motivele pentru care unul câştigă mai mult decât altul. Apoi motivaţi-vă reciproc!

2. Susţine-l în ceea ce face

Spune-i că în ciuda faptului că el câştigă mai puţini bani decât tine, serviciul lui la fel de mai important pentru familie ca al tău. În plus, nu este vina lui că specializarea sa este mai prost plătită decât altele. Convinge-l de faptul că este mai important să-i placă ceea ce face, decât să câştige mai mulţi bani.

3. Aminteşte-i că sunteţi o echipă

Nu-l lăsa să se creadă cu nimic inferior ţie doar pentru faptul că nu câştigaţi aceeaşi sumă de bani. Adu-i aminte că aţi pornit în această relaţie pe picior de egalitate şi că împreună formaţi o echipă în care fiecare îşi aduce contribuţia cum poate mai bine. Iar dacă tu câştigi mai mulţi bani decât el, acest fapt nu poate fi decât benefic pentru voi şi pentru situaţia voastră financiară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter