Află dacă ai ce-ţi trebuie ca să fii şefă!

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 14 aprilie 2022, 12:03

Cred că nu puţini dintre noi sunt aceia care şi-au dorit măcar odată se se vadă în postura de şef, cel care dă ordine şi apoi verifică rezultatele. Oare s-au gândit şi dacă sunt potriviţi?
Mergi la muncă în fiecare zi şi ţi se spune ce să faci. Dai explicaţii pentru orice acţiune a ta. Nu poţi lipsi niciodată fără să fii muştruluită …. nu-i aşa că ţi-ar plăcea să nu ai un şef care să stea tot timpul în coasta ta şi ţi-ar fi mai bine dacă şeful tău te-ar trata tot ca pe un şef, deci aproape ca pe un egal? …. sună bine nu? Cred şi eu, însă dacă îţi doreşti asta, ţi-ai pus vreodată întrebarea „Sunt potrivită pentru această poziţie?”. Dacă nu, încearcă, s-ar putea să vrei să rămâi doar un angajat.
Funcţia de şef nu presupune doar putere de decizie, faimă, respect din partea angajaţilor şi mult iubiţii bani, despre care se spune că aduc fericirea însă că sunt şi ochiul dracului – trageţi voi concluziile. Să fii şef înseamnă în primul rând responsabilitate, mare responsabilitate. Pentru tot ce fac „oamenii de sub tine” eşti direct răspunzătoare şi asta nu e un lucru prea plăcut atunci când ai nişte subalterni cu personalitate.

Crezi că ai face faţă?

Înainte să aspiri la un post de şef încearcă să înţelegi foarte bine „cu ce se mănâncă” asta, pentru că s-ar putea să ţi se pară că are gust amar. În primul rând şef, înseamnă competenţă, experienţă, tact managerial, putere şi toleranţă. Ideal ar fi ca oamenii care ocupă aceste poziţii, să fie competenţi, cu toate că, din păcate sunt multe cazuri în care şeful este mai puţin competent decât angajatul.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter