Buget: Ce trebuie să ştii despre banii iubitului tău. Cum împărţiţi finanţele în cuplu

De Diana Zagrean, pe

Bugetul familial, fie că eşti sau nu căsătorit este mereu un subiect delicat când vine vorba de contribuţii. Oare e mai bine să împărţiţi în mod egal facturile şi creditele sau fiecare ar trebui să aibă banii lui? Iată ce trebuie să ştii despre banii iubitului tău şi sfaturi pentru cum împărţiţi finanţele în cuplu.
Una dintre cele mai des întâlnite cauze de divorţ din lume, divergenţele financiare şi stresul legat de bugetul familial sunt o problemă relaă, pe care puţini o abordează corect. Poate că nu sună foarte romantic, dar atunci când eşti într-o relaţie stabilă, banii trebuie împărţiţi cu mare grijă, ca şi datoriile, indiferent de buget.
Credite anterioare
Pentru multe cupluri, discuţia despre credite avute dinainte de intrarea în respectiva relaţie este cea mai dificilă. Astfel de obligaţii financiare pot pune piedici în calea cumpărării unui apartament în comun sau la închirierii unei maşini.
Foste firme în faliment sau ipoteci lichidate sunt alte subiecte despre care partenerul de viaţă trebuie să ştie când porniţi la drum împreună.
Ce-i al meu e şi al tău?
Cuplurile căsătorite de mulţi ani recomandă o împărţire foarte clară a facturilor şi datoriilor în două categorii: cele care se plătesc la comun şi cele pe care şi le plăteşte fiecare în parte.

Ipoteci şi credite pentru casă
Experţii sunt de acord că orice cuplu căsătorit care cumpără o casă ar trebui să treacă ambele nume pe actul de proprietate.
Asigurări de sănătate
Asigurările sunt, în general, mai avantajoase dacă cuplul plăteşte doar o singură sumă, pentru ambii parteneri. Trebuie doar să alegeţi pachetul de asigurare cel mai avantajos pentru bugetul familiei.
 
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter