Banii tăi: 4 sfaturi ca să nu ai facturi restante

De Diana Zagrean, pe

Vremurile sunt grele şi criza financiară ne-a afectat pe toti. Ca să nu ai probleme cu recuperatorii sau să rămâi fără utilităţi la începutul toamnei, trebuie să urmezi câţi va paşi. Primul ar fi să nu disperi dacă ai deja restanţe la întreţinere sau alte facturi. Iată alte 4 sfaturi ca să nu ai facturi restante.
Nu amâna rezolvarea situaţiei
Reacţia clasică atunci când creditorii încep să te sune este să îi eviţi. Cu toate astea, dacă iei situaţia în propriile mâini şi le explici motivele pentru care nu poţi plăti restanţele în acest moment, s-ar putea să primeşti nişte amânări. O discuţie poate clarifica modalităţile de plată şi noi termene pentru acestea.
Vinde ce nu ai nevoie
Adunarea unor datorii poate fi o ocazie bună să mai scapi de cadourile de la nuntă de care nu aveai nevoie, de electrocasnicele din dulap, pe care nu le foloseşti niciodată şi astfel îţşi poţi rotunji şi veniturile. Poate descoperi obiecte valoroase sau folositoare de care uitasei complet.
Câştigă bani în plus
Dacă te afli într-o situaţie mai strâmtorată, nu dispera. Orice job part time te poate ajuta cu câţiva bani în plus. De la meditaţii de limbi străine pentru copii, la barman pe timp de noapte sau producţia de murături de casă, oferta de slujbe temporare este destul de variată dacă îţi foloseşti imaginaţia şi creatvitatea.

Vorbeşte cu reprezentanţii băncilor
Dacă nu mai faci faţă unui curs valutar crescut peste noapte şi eşti client fidel al unei bănci, s-ar putea să primeşti ceva simpatie când vine vorba de dobânzi. Deşi nimeni nu-ţi poate garanta că vei primi o păsuire, merită să întrebi în ce situaţii se scad dobânzile sau se recalculează ratele.

Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter