6 mituri despre salariu

De Revista Unica, pe

Cum să strecori ideea că ai vrea un zero în plus la salariu, cât de multe zerouri sunt prea multe şi când este momentul potrivit să renegociezi? Iată şase idei preconcepute despre angajator, salarii şi interviul de angajare!
Succesul este o stare de spirit. Dacă vrei  succes, începe să te gândeşti la tine ca la un succes! Sunt vorbele dr. Joyce Brothers. Am dat de el întâmplător şi l-am notat pe un post-it, pentru că este un răspuns foarte bun la întrebarea „Nu ştiu ce salariu să cer angajatorului“. Anul trecut am stat la discuţii cu o persoană de la HR care bătea moneda pe aceeaşi idee pe care o enunţă şi Dr. Brothers: la un interviu de angajare, tu trebuie să fii cel mai bun vânzător al produsului tău. Ca să reuşeşti să cucereşti „cumpărătorul“, trebuie să te cunoşti în cel mai mic detaliu, să-ţi ştii calităţile, dar mai ales limitele, să fii gata de compromisuri, dar mai ales să poţi să-ţi apreciezi valoarea astfel încât să nu te vinzi ieftin.  Restul, sunt mituri!

1 Angajatorii urăsc negocierile salariale! Cel care ţine interviul te va aprecia mai mult dacă va descoperi o persoană care luptă pentru ceea ce crede ea că merită. Nu e nimic greşit în a exemplifica angajatorului de ce meriţi un salariu mai mare!

2 Salariu anterior mic = viitorul salariu, tot mic! Chiar dacă istoria cărţii tale de muncă arată cifre mici şi chiar în scădere, îi poţi demonstra prin exemple angajatorului că experienţa acumulată te califică pentru o cifră mai mare la sfârşit de lună!

3 Negociază mereu pentru bani în plus! Banii nu sunt mereu cel mai important lucru: fii atentă la beneficii,
bonusuri. Îţi oferă jobul oportunităţile pe care ţi le doreşti şi o viaţă personală după orele de muncă?

4 Un salariu de început este doar de început. Greşit! Cele mai multe măriri se bazează pe un procentaj din salariul curent. Dacă accepţi un salariu mic fără să negociezi, vei avea mult de tras în anii care urmează.

5 Dacă nu ceri un salariu mai mare, îţi cresc şansele de angajare. Strategia asta s-ar putea să se întoarcă împotriva ta şi să te facă să arăţi mai puţin valoroasă în ochii angajatorului!

6 Spune DA primei oferte! Nu uita că prima ofertă a angajatorului este rareori şi ultima şi că oricând poţi să renegociezi acest subiect!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter