Top 5 băuturi care te ajută la slăbit și stimulează metabolismul

Ultimul update Luni, 30 ianuarie 2023, 09:56

Dacă ți-ai propus să slăbești, știi că unul dintre lucurile la care trebuie să renunți sunt băuturile acidulate. Îndulcite cu prea mult zahăr sau sucuri de fructe, acesta nu fac decât să adauge calorii inutile și goale la dieta ta, care nu înseamnă doar kilograme în plus, ci și apariția altor probleme de sănătate precum diabetul de tip 2, bolile de inimă, bolile de rinichi, bolile hepatice nealcoolice, carii dentare, etc.

Procesul de slăbire nu este ușor și indiferent cât de atenți suntem la alimentație, de cele mai multe ori omitem să avem grijă și la ceea ce bem. Așadar, renunțarea la băuturile cu multe calorii pot avea efecte vizibile asupra corpului tău și pot face procesul de slăbire mult mai ușor.

Anumite băuturi cu conținut scăzut de calorii pot ajuta prin stimularea metabolismului, stabilizarea glicemiei, îmbunătățirea digestiei, gestionarea poftei de dulce și chiar înlocuirea unei mese. Iată un top cu cele mai indicate 5 băuturi care ajută în procesul de slăbire și stimulează metabolismul.

  1. Apa

Fără apă, organismul nu poate metaboliza corespunzător grăsimile sau carbohidrații stocați. Procesul de metabolizare a grăsimilor se numește lipoliză. Primul pas al acestui proces este hidroliza, care are loc atunci când moleculele de apă interacționează cu trigliceridele (grăsimile) pentru a crea glicerol și acizi grași. Consumul de apă este esențial pentru arderea grăsimilor din alimente și băuturi, precum și a grăsimilor depozitate. Apa ajută rinichii să filtreze toxinele și resturile alimentare, în timp ce organul reține nutrienții și electroliții esențiali. Atunci când organismul este deshidratat, rinichii rețin lichid. Consumul suficient de apă ajută de asemenea organismul să se recupereze după anumite probleme digestive.

Unele cercetări indică faptul că apa poate ajuta la arderea caloriilor. Potrivit unui studiu, 12 persoane care au băut 500 ml de apă rece sau la temperatura camerei au constatat o creștere a consumului de calorii. În cele 90 de minute după ce au băut apă, au ars 2-3% mai multe calorii decât de obicei.

În timpul somnului organismul consumă calorii, așadar consumul de apă poate ajuta temporar la reechilibrarea energiei consumate. De asemenea consumul de apă rece poate spori și mai mult aderea caloriilor, deoarece organismul consumă energie sau calorii pentru încălzirea apei care ajută la procesul de digestie.

Apa te poate ajută și să slăbești, prin reducerea senzației de foame. Când stomacul simte că este plin, trimite semnale creierului să nu mai mănânce. Multe persoane confundă foamea cu setea. Specialiștii recomandă să bem un pahar cu apă înainte cu 30 de minute de a manca ceva, astfel încât să reducem riscul gustărilor inutile. Așadar, consumul a 2 litri de apă pe zi poate crește consumul de energie, ajutând astfel la pierderea în greutate.

  1. Shake-uri NUPO cu conținut mare de proteine și fibre

Stilul de viață alert ne face de cele mai multe ori să luăm decizii greșite atunci când vine vorba de dietă. Soluția sănătoasă și eficientă sunt shake-urile NUPO One Meal cu conținut mare de proteine și fibre. Un înlocuitor de masă gata preparat, extraordinar de bogat în elemente nutritive, fără adaos de zahăr, cu conținut ridicat de proteine, fibre, vitamine și minerale, toate într-o singură masă.

Are aproximativ 200 kcal pe porție și este folosit că înlocuitor de masă, pentru pierderea în greutate și controlul greutății. Acest shake asigură un aport crescut de proteine și fibre, combinate cu toate vitaminele și mineralele vitale, inclusiv cu acidul linoleic esențial, toate într-o singură masă. One Meal +Prime sunt înlocuitori de masă care au ceva mai mult de oferit decât înlocuitorii de masă convenționali: 70% mai puțin zahăr; 30% mai multe proteine și 400% conținut mai mare de fibre.

Shake-ul înlocuitor de masă Nupo One Meal +Prime este recomandat și în momentul în care faceți trecerea treptată de la Dieta Nupo VLCD* la dieta normală, urmând pentru o perioada de 1-2 săptămâni o alimentație ponderată, fără excese, asociată cu înlocuitori de una sau doua mese pe zi de Nupo One Meal (Shake-uri, batoane și/sau clătite).

Dieta Nupo reechilibrează nutritiv și metabolic organismul și este o dietă reglementată printr-o lege Europeană și Națională, unde se specifică clar care sunt nutrienții de care avem nevoie și în ce cantitate! Nupo este conformă acestor legi și le respectă întocmai. Având un corp echilibrat din punct de vedere nutrițional, vă feriți și de efectul Yo-yo când terminați dieta. Este clar că nu există pastilă magică care să ne țină slabi, dacă după dietă consumăm iarăși peste 3000 kcal pe zi cu mulți carbohidrați!

Top 5 băuturi care te ajută la slăbit și stimulează metabolismul

Nupo este un stil de viață, care vă ajută și după dietă, cu produse de menținere (One Meal) și de prevenție (Slim Boost), astfel încât încet, încet să vă schimbați felul de a vă alimenta și de a trece la un stil de viață sănătos. Acum aveți uneltele necesare să reușiți, să combateți excesele și să faceți față poftelor!

  1. Apa cu lămâie

Consumul de apă cu lămâie aduce o serie de beneficii importante organismului. Sucul de lămâie are un conținut ridicat de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, menține țesuturile ferme și celulele sănătoase și ajută la absorbția fierului. Limonoizii, un compus activ care se găsește în lămâie, au proprietăți anticancerigene.

Apa cu lămâie poate ajuta digestia și poate reduce balonarea. Apa cu lămâie este, de asemenea, o sursă bună de potasiu, un mineral care ajută la menținerea sub control a nivelului de sodiu, reducând potențial orice balonare indusă de sare. Și nu în ultimul rând, dacă întâmpini dificultăți în a consuma suficientă apă în timpul zilei, încearca să adaugi suc de lămâie în apă. Este un înlocuitor sănătos pentru băuturile bogate în calorii și cel mai bun mod de a obține vitamina C.

  1. Cafea neagră

Spre deosebire de ceaiul negru sau verde, cafeaua are cel mai mare conținut de cofeină, aproximativ 95 mg pe ceașcă. Cofeina este un stimulent care poate ajuta la arderea caloriilor. Cafeaua conține, de asemenea, teobromină, teofilină și acid clorogenic, trei compuși despre care se știe că ajută metabolismul. Cafeaua conține și antioxidanții care pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației, responsabilă de creșterea în greutate la unele persoane. Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile cafelei, se recomandă ca aceasta să fie consumată fără zahar și lapte. Dacă totuși nu poți renunța la cafeaua cu lapte, alege Nupo One Meal +Prime Caffe Latte Happiness , un shake gata preparat, cu gust caffe latte, extraordinar de bogat în elemente nutritive care te ajută nu doar să înlocuiești o masă, ci și în pierderea și controlul greutății*.

  1. Ceai de ghimbir

Ghimbirul este un rizom sau o plantă asemănătoare plantelor de tip temu care are un gust ușor picant. Compușii cu miros înțepător din ghimbir, shogaols și gingerol, sunt responsabili cu efecte picante ale acestuia. Gingerolul are potențialul de a îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și de a reduce colesterolul „rău”. Pe lângă shogaoli și gingerol, ghimbirul conține și vitamina C, magneziu și minerale, care fac ca aceasta plantă să aibă o mulțime de beneficii pentru menținerea sănătății organismului.

Ghimbirul conține și antioxidanți cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la prevenirea leziunilor cardiovasculare și a altor factori de stres. Consumul de ceai de ghimir poate crește de asemenea starea de sațietate. Acest lucru se datorează efectelor ceaiului de ghimbir care ajută metabolismul. Odată cu creșterea proceselor metabolice din organism, acesta poate arde mai bine grăsimile.

Consumând aceste băuturi procesul de slăbire poate fi mai ușor! Și nu uita, un plan de dietă înseamnă să consumi cantitatea corectă și completă de proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire.

Note

*VLCD înseamnă Dietă cu Conținut foarte Scăzut de Calorii

**Înlocuirea unei mese zilnice într-o dietă cu alimentație ponderată, fără excese, cu un înlocuitor de masă One Meal, contribuie la menținerea greutății după ce ați urmat Dieta Nupo pentru pierderea în greutate.

**Înlocuirea a două mese zilnice într-o dietă cu alimentație ponderată, fără excese, cu doi înlocuitori de masă One Meal contribuie la pierderea în greutate. Este important să menții o alimentație variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Surse – Cardiovascular and metabolic responses to tap water ingestion in young humans: does the water temperature matter? – PubMed (nih.gov)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter