De ce să urmărești păsările din Parcul Natural Văcărești vara asta

Ultimul update Marți, 16 mai 2023, 11:00

Răspunsul varianta scurtă: pentru că e o activitate recreativă în aer liber relaxantă pentru minte și sănătoasă pentru plămânii tăi suprasaturați de oraș. Răspunsul varianta lungă: pentru că s-ar putea să te îndrăgostești de ele și să înveți lucruri fascinante despre relațiile lor și asemănările dintre societatea noastră și societatea păsărilor. Răspunsul complet: ai șanse mari să surprinzi cadre extraordinare pe care să le imortalizezi cu camera telefoto de la noul P60 Pro de la HUAWEI, să ai parte de niște momente prețioase de prezență și cel mai probabil vei vedea interacțiunile dintre oameni puțin diferit după. Ah, și în Parcul Natural Văcărești se găsesc peste 170 de specii de păsări! 

Acel moment când HUAWEI lansează noul P60,  iar tu abia aștepți să testezi camerele…

..așa că te gândești la locul perfect în care să încerci camera telefoto. Telefonul cu cea mai bună cameră foto din industrie deja îl ai, e vorba de cel mai nou telefon din seria P de la HUAWEI, P60 Pro, și acum faci research pentru locație. Clădirile din oraș pe care le vezi zilnic nu te mai impresionează. Și oricum, nu toate se pretează la camera telefoto, mai degrabă la camera principală, cu diafragma variabilă, funcție unică pe piață, și funcția HDR, perfectă și pentru portrete și pentru fotografii macro în care surprinzi texturi deosebite, dar și pentru condiții de luminozitate de la soare arzător la o noapte încețoșată. Poți vâna căței în parc, dar te simți cam dubios, pentru că nu-s ai tăi și sunt totuși ai cuiva, deci spui pass. Păsări! Păsările sunt ale nimănui, adică sunt libere și le poți urmări la fel de liberă și tu. Și sunt de obicei la distanță. Unde găsești o varietate, totuși, pentru a testa și balansul de alb, dar și culorile lui P60 Pro? Care este locul în care cel mai probabil vei găsi peste 170 de specii diferite de păsări care trăiesc în armonie și nestingherite într-un oraș aglomerat și agitat ca Bucureștiul? Parcul Natural Văcărești oare? Cu siguranță! Cu noul P60 Pro poți fotografia la distanță la o calitate impresionantă cu camera telefoto dotată cu lentile zoom ultraluminoase, speciale pentru a evidenția un subiect îndepărtat, subexpus. Se poate spune fără nicio exagerare că HUAWEI ridică iar ștacheta la capitolul foto!

De ce să urmărești păsările din Parcul Natural Văcărești vara asta
Fotografie realizată de Bogdan Petre cu noul P60 Pro

Nimic nou sub soare…

..sau sub lună. Cel puțin nimic care să nu poată fi surprins cu noua cameră foto P60 Pro, creată special pentru a putea fotografia chiar și în cele mai obscure condiții. S-ar putea să capturezi unele dintre cele mai fascinante imagini cu păsările de noapte cu noul P60 Pro, cu care te poți și înscrie apoi la concursul HUAWEI de fotografie, XMAGE.

Știai că păsările și oamenii nu sunt, de fapt, chiar așa de diferiți? Urmărește păsările prin obiectivul camerei telefoto a lui P60 Pro și vei observa în detaliu cum unele păsări comunică sau chiar exprimă emoții ca bucurie, frică sau furie prin limbajul corpului, au relații de prietenie și sunt capabile de empatie, oferindu-și ajutorul atunci când un/o coleg/ă are nevoie de el. Dacă surprinzi un moment prețios ca amenajarea unui cuib, vei observa cât de pricepute sunt anumite specii în a construi adevărate locuințe pentru viitorii lor pui. Nu vezi bine? Zoom-ul merge până la 10x, cu siguranță nu ești la maximum! 

De ce să urmărești păsările din Parcul Natural Văcărești vara asta
Fotografie realizată în cadrul workshopului lui Sameh Houssny Aly Abdullah, organizat de HUAWEI

Birdwatchingul este o activitate care contribuie cu 20 miliarde de euro anual în economia Europei

Acum e momentul! Perioada perfectă pentru a surprinde multitudinea de specii de păsări într-o vizită la Parcul Natural Văcărești este între primăvară și vară, deci chiar acum! Pe lângă urmărirea (legală!) de păsări, poți testa funcția macro a lui P60 Pro în diversitatea de vegetație, iar dacă găsești ocazia (aici nu promitem nimic), poți testa și fotografierea faunei acvatice și subacvatice! Cel puțin HUAWEI îți permite fără riscuri (asta putem promite), având o certificare de IP68 la rezistența în condiții dure la apă și la praf pe noul P60 Pro. La capitolul rezistență la căzături a display-ului se păstrează tradiția în ceea ce privește sticla de Kunlun, cu miliarde de nanocristale care fac telefonul de 10x mai rezistent. Cel mai nou telefon inteligent de la HUAWEI beneficiază și de funcția supercharge care îl aduce from zero to hero în doar 10 minute, ca tu să nu te întrerupi prea mult de la admiratul zburătoarelor din parc.

De ce să urmărești păsările din Parcul Natural Văcărești vara asta

Cu o multitudine de aplicații la nivel global și local, AppGallery, ecosistemul HUAWEI, se poziționează în top 3 magazine de aplicații în lume, cu peste 580 de milioane de utilizatori la finalul lui 2022. Printre sutele de mii de aplicații disponibile, se numără și aplicații educative care te ajută să duci birdwatchingul la nivel de pasiune. De asemenea, găsești și aplicații de editare foto-video care să te ajute să ajungi la cadrul perfect în urma shootingului din parc.

Precomandă acum P60 Pro din HUAWEI Store și primești la pachet un WATCH GT 3, șansa de a câștiga un MateBook X Pro, unul din cele 10 tricouri semnate de Irina Rimes și puncte duble HUAWEI! Descoperă frumusețea păsărilor din Parcul Natural Văcărești și surprinde-le în cele mai maiestuoase ipostaze cu o cameră telefoto care ține loc și de binoclu, și de DSLR! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter