Investim în planeta noastră: Mars contribuie azi pentru o planetă mai sănătoasă mâine

Ultimul update Joi, 18 mai 2023, 10:11

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, se angajează să depună eforturi susținute pentru a genera schimbări pozitive în beneficiul oamenilor și al planetei. Acest lucru se reflectă și în planul Sustenabilitate într-o Generație al companiei și în programul său global de voluntariat, în cadrul căruia angajații Mars din Europa Centrală au sărbătorit Ziua Pământului în acest an, plantând copaci și colectând deșeuri. 

Lansat în 2017, planul Mars Sustenabilitate într-o Generație vizează domenii cheie aliniate obiectivelor de dezvoltare durabilă asumate de către Națiunile Unite și prezintă obiective ambițioase stabilite pe baza unor criterii științifice. Concentrându-se pe trei piloni interconectați pentru o creștere sustenabilă – Planeta sănătoasă, Oameni prosperi și Bunăstare nutritivă – scopul planului este de a îmbunătăți viața oamenilor din comunitățile de unde Mars își asigură aprovizionarea, precum și viața Asociaților, a clienților și a animalelor de companie.

Un nou pilon – transformarea ambalajelor

Compania și-a actualizat recent planul de sustenabilitate cu o secțiune de sine stătătoare pentru a reduce impactul materialelor utilizate pentru ambalajul produselor asupra mediului, deoarece atunci când vine vorba de acest pilon, compania și-a stabilit un obiectiv ambițios: până în 2025, 100% din ambalaje să fie reciclabile, reutilizabile sau compostabile. Pentru a realiza acest obiectiv, la nivel global, compania și-a redus deja (până la sfârșitul anului 2021) consumul de plastic cu 2.868 de tone metrice.

În Europa Centrală, Mars a marcat atingerea unui punct de referință important prin utilizarea de ambalaje complet reciclabile pentru o serie de produse din categoria petcare – tăvi, conserve și pungi.

„Ca rezultat al eforturilor noastre globale, în clusterul nostru din Europa Centrală folosim deja ambalaje complet reciclabile pentru o serie de produse din categoria petcare, precum tăvi, conserve și pungi” – a declarat Daniela Hlavackova, Category & Portfolio Director Mars Europa Centrală. „Pe lângă transformarea ambalajelor noastre, ne propunem să folosim pentru produsele noastre tot mai multe ingrediente din surse sustenabile. În regiunea noastră, în categoria petcare, doar pentru a oferi un exemplu, 100% din peștele utilizat în mâncarea pentru animale provine din surse sustenabile.”

Protejarea oceanelor

Restaurarea ecosistemelor recifurilor de corali este, de asemenea, un element cheie al planului Mars Sustenabilitate într-o Generație. Programul companiei, SHEBA® Hope Reef este cel mai mare proiect de restaurare a recifului de corali din lume care are ca scop accelerarea recolonizării coralilor și reabilitarea recifelor prin plasarea de „păianjeni” de corali – structuri hexagonale din oțel acoperite cu un strat de nisip și cu fragmente de corali – în zonele recifelor de corali moarte, printre insulele de corali vii rămase. Succesul programului este demonstrat prin faptul că, în mai puțin de doi ani, jumătate din suprafața de trei hectare a proiectului a fost acoperită de coralii recolonați, ceea ce reprezintă o îmbunătățire extrem de rapidă și spectaculoasă, întrucât regenerarea ar putea dura decenii în lipsa amplasării acestor structuri.

Voluntariat pentru sustenabilitate

Lumea pe care ne-o dorim mâine începe cu modul în care facem afaceri astăzi este crezul companiei Mars, iar acest crez se aplică și operațiunilor de zi cu zi. Mars vrea să folosească puterea colectivă a Asociaților săi pentru a face o diferență durabilă în viețile comunităților care sunt conectate la operațiunile sale. Prin programul de voluntariat, Asociații au posibilitatea de a petrece până la 16 ore plătite pe an pentru a se implica într-o cauză de care sunt pasionați și pentru a fi creativi și a-și valorifica cunoștințele și aptitudinile în angajamentele pe care și le asumă față de organizațiile partenere pentru a genera astfel schimbări de impact în beneficiul cauzelor și comunităților pe care le deservesc. Anul trecut, angajații din regiunea Europei Centrale au contribuit cu peste 1.300 de ore de voluntariat în diverse comunități, dintre care 391 ore doar în România.

Mars Europa Centrală a sărbătorit anul acesta Ziua Pământului plantând copaci și colectând deșeuri. În România, 66 de voluntari Mars au participat în lunile aprilie și mai la 5 evenimente organizate în colaborare cu ONG-ul Plantează în România și au plantat 2000 copaci în Brașov, București, Cluj, Iași și Timișoara.

Investim în planeta noastră: Mars contribuie azi pentru o planetă mai sănătoasă mâine

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter