Terapie prin shopping: cumpărăturile care îți dau super-puteri

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 martie 2022, 14:31

De la gratificarea personală la susținerea comunității

Știi momentul acela de după o zi stresantă, când simți că meriți ceva bun și o sesiune de cumpărături te face să te simți imediat mai bine? Terapia prin cumpărături sau retail therapy apare în acele momente în care scopul principal al cumpărăturilor este acela de a îmbunătăți starea de spirit a cumpărătorului. Este demonstrat că shoppingul ne face să simțim că deținem controlul, vizualizarea cumpărăturilor reduce anxietatea, iar creierul secretă dopamină în momentul în care cumpărăm ceva. Pe scurt, acționează ca un instrument de gratificare imediată, indiferent de ceea ce cumpărăm – ouă, lapte, haine, nu contează. 

În același timp, nivelul de stres scade, iar stima de sine crește atunci când ajutăm pe cineva. Obținem, așadar, stări de bine prin acțiuni radical diferite. Și totuși – oare e posibil să poți face bine atunci când faci cumpărături? Programul Act For Good din aplicația Carrefour ne arată că da. Pe lângă ofertele exclusive, făcând cumpărături prin Act For Good, acumulezi puncte pe care le poți dona ca ajutor direct pentru cauzele din program. 

Terapie prin shopping: cumpărăturile care îți dau super-puteri

Noua terapie prin shopping – cumpărăturile prin care faci bine! 

Un gest prin esență egoist poate deveni altruist. Exact asta se întâmplă când faci cumpărături prin Act For Good! Lansat la începutul anului trecut de către Carrefour, Act For Good este primul program de acest fel de pe piața de retail din România, ce transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social, o faptă bună care #SePune pentru binele întregii comunități. Astfel, prin fiecare sesiune de shopping, și nu numai, realizată prin aplicația Carrefour, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate și acces la experiențe. Toate acestea sunt integrate în aplicația Carrefour care conectează într-un singur loc cumpărăturile, responsabilitatea socială, susținerea comunității și experiențele personale.   

Femeile susțin femei

Știm deja că noi, femeile, avem puterea de a schimba lumea, iar această putere devine și mai mare atunci când ne susținem una pe cealaltă. 

Din luna martie, în Act For Good putem susține cauzele femeilor în situații vulnerabile, prin intermediul ONG-urilor Open Door Foundation și Access for All ce oferă asistență completă și adăpost victimelor traficului de persoane și sprijin, respectiv spijină femeile aflate în situații de vulnerabilitate financiară prin consiliere și diverse activități. Poți contribui foarte simplu către ambele cauze, prin intermediul punctelor pe care le primești în aplicația Act For Good cu fiecare sesiune de shopping în magazine sau prin Bringo. Punctele donate vor fi transformate de Carrefour în aproape 3.000 kituri de bine, kituri ce reprezintă pachete cu produse de îngrijire personală direcționate către femeile pe care cele două asociații le au în grijă. Vestea bună este că, unindu-ne forțele, limita de puncte pentru cauza Open Door Foundation din Act For Good a fost deja atinsă, așa că vă invităm să susțineți în continuare cauza Access for All.

Mai mult, pentru un impact relevant în contextul actual, dacă alegi să direcționezi punctele tale din Act For Good către cauzele REDI și Banca de Alimente, ajutorul tău va merge către refugiații ucraineni, sub formă de mese calde și produse de primă necesitate.

Pe lângă cauzele active în prezent în Act For Good, anul 2021 ne-a arătat cât de mult bine putem face doar printr-o alegere sustenabilă de shopping. Astfel, prin intermediul Act For Good, 12 producători locali FDAgri au primit utilaje și echipamente în 2021 și ne-am bucurat să aflăm că 8 din cei 12 fermieri sunt femei. Femei puternice, care și-au ales un drum în agricultură. Este doar una dintre acțiunile care au făcut parte din campania-umbrelă Fapte Bune desfășurată anul trecut în Act For Good. 

În total, de la lansarea programului și până acum, Act For Good a făcut bine prin intermediul a peste 170.000 de donații către 52 de cauze și 18 ONG-uri, printre ele numărându-se și cauze ce au în focus comunități vulnerabile, copii, femei (Ex: Salvați Copiii, Hospice Casa Speranței, Asociația Ana și copiii, Open Door Foundation). 

Iată cum „a face bine” devine parte din viața noastră de zi cu zi, la fel ca și cumpărăturile.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter