Rețete cu miere, carne și legume. Cum poți să folosești mierea la gătit feluri principale?

Ultimul update Luni, 27 iunie 2022, 14:18

Dacă spui „miere”, te gândești la un desert dulce și savuros, dar acest aliment poate fi folosit foarte bine și la gătit feluri principale. Îți prezentăm astăzi câteva rețete delicioase cu miere, carne și legume.

Mierea naturală îmbunătățește gustul, frăgezește și dă o aromă senzațională atunci când o folosești pentru carne. Este la fel de utilă și când pregătești legumele la cuptor. Trebuie doar să știi cum să folosești în mod corect mierea când vine vorba despre felurile principale.

Trei rețete cu carne, legume și miere. Așa faci o friptură fragedă și gustoasă

1. Friptură de porc, la cuptor

Se face un amestec de muștar cu boabe, iaurt grecesc, miere și mirodenii uscate (oregano, busuioc, mărar și cimbru), apoi se freacă bine de tot bucata de carne cu acest sos.

Se lasă în vasul în care se află amestecul, apoi se acoperă și se ține la frigider peste noapte. A doua zi, se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se mai întoarce bucata de carne, până se rumenește cum trebuie pe toate părțile.

2. Pulpe de pui la cuptor cu legume, cu miere

Se taie bucăți mai multe legume, cartofi, morcovi, țelină, păstârnac, după gust. Se pun în tavă, cu mirodenii, un praf de sare, boia, un praf de piper și ulei de măsline. Deasupra se pun pulpele de pui și se lasă la copt, dar se mai amestecă legumele din când în când. Cam după o oră, se scoate tava, se întorc și pulpele, apoi se toarnă mierea peste tot. Se mai lasă puțin, cât să fie carnea rumenită și legumele bine făcute.

3. Pește la cuptor cu sos de muștar și miere

Poți folosi mai multe tipuri de pește: somon, biban, crap, șalău, etc. Se face un sos din miere, puțin sos de soia, niște muștar (cu boabe sau cu hrean), puțin ulei de măsline sau unt topit, după gust, zeama de la o lămâie, câțiva căței de usturoi pisat și un praf de piper negru. Se unge bine peștele cu acest amestec, apoi se pune la cuptor pe hârtie de copt, în tavă. Dacă îți dorești o crustă crocantă, unge la câte 10 minute peștele cu sosul rămas.

Cum folosești corect mierea la gătit feluri principale?

Când vrei să folosești mierea naturală în pregătirea felurilor principale trebuie să știi câteva detalii. Contrar mitului care spune că mierea devine toxică atunci când este încălzită la temperaturi înalte, nu este așa. Este adevărat că prin acest gest se distrug din substanțele nutritive conținute de „aurul dulce”. 

Mierea dă un gust delicios atât cărnurilor, cât și legumelor. Formează acea crustă și îmbogățește din punctul de vedere al coloritului orice aliment. 

Când vine vorba despre carne, mierea ajută la procesul de frăgezire și de marinare. De asemenea, datorită mierii, se prind mult mai bine de bucata de carne sau pește și celelalte condimente folosite.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter