(P) Somn mai bun pentru copii datorită laptopurilor ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Ultimul update Marți, 10 august 2021, 12:13

Ne uităm în jurul nostru și observăm că suntem înconjurați de ecrane. Aceasta este realitatea cu care ne-am obișnuit, însă vine cu o serie de efecte nedorite pe termen lung. Noua generație de laptopuri ASUS ZenBook oferă modele cu ecrane OLED care îmbunătățesc calitatea somnului și protejează ochii copiilor prin reducerea cu 70% a emisiei de lumină albastră dăunătoare.

Calitatea ecranelor OLED de pe noile modele ASUS ZenBook a crescut semnificativ față de ecranele LCD tradiționale, oferind culori de un realism izbitor și un contrast aproape infinit, rezolvând în același timp problema luminii albastre care dăunează sănătății în special atunci când folosim un ecran seara, înainte de somn.

(P) Somn mai bun pentru copii datorită laptopurilor ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Ecranele ASUS OLED protejează ochii copiilor

Din păcate cei mici sunt cei mai afectați de dispozitivele digitale pe care le folosim cu totii zilnic, din ce în ce mai mult. Studii recente au cercetat impactul luminii albastre emise de ecrane înainte de culcare și au scos în evidență o serie de efecte negative în rândul adulților și copiilor deopotrivă.

Efectul asupra ochilor copiilor este din păcate mult mai puternic decât în cazul adulților, ai căror ochi filtrează mai bine lumina albastră. Secreția de melatonină în rândul copiilor este redusă mult mai sever, din cauza pupilei, care este de două ori mai mare în medie față de cea a unui adult. În lipsa melatoninei somnul apare cu întârziere, iar calitatea acestuia are de suferit, această substanță fiind hormonul natural care induce starea de somn de la sfârșitul zilei.

Și alți hormoni naturali sunt afectați de lumina albastră, afectând creșterea masei musculare, scăzând imunitatea organismului și capacitatea naturală de regenerare a celulelor. Reducerea sau lipsa acestor hormoni afectează dezvoltarea sănătoasă a copiilor pe termen lung.

Din toate aceste motive inginerii ASUS au dezvoltat tehnologia Eye Care implementată pe noile ecrane ASUS OLED (Organic Light Emitting Diode Display), reușind să elimine 70% din lumina albastră datorită unui filtru optic special care nu afectează perceptibil calitatea imaginii. Această performanță este certificată SGS și TUV Rheinland, fiind doar unul dintre beneficiile ecranelor ASUS OLED care te invită să cunoști gama de laptopuri ZenBook.

(P) Somn mai bun pentru copii datorită laptopurilor ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Efectele luminii albastre: interviu cu specialistul optometrist Ovidiu Petrița

În încercarea de a afla mai multe informații despre felul în care ecranele ASUS OLED protejează împotriva efectelor luminii albastre i-am adresat câteva întrebări lui Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, un specialist optometrist cu o experiență de 20 de ani:

Așa cum știm cu toții, calitatea somnului este foarte importantă pentru noi toți, dar mai ales în cazul copiilor. Expunerea prelungită la această lumină albastră produsă de diferite tipuri de ecrane poate afecta în timp calitatea somnului, copiii fiind mult mai expuși la aceasta datorită mărimii pupilei și a faptului că cristalinul copiilor nu filtrează atât de mult această lumină ca în cazul adulților. 

În practica noastră întâlnim foarte frecvent astfel de situații, de copii cu ametropii dobândite, principala cauză fiind timpul petrecut în fața monitoarelor de diverse feluri. 

Așa cum știm, în acest context pandemic actual, timpul petrecut în fața calculatorului este mult mai mare decât înainte, ceea ce duce inevitabil la probleme mai mari și mai numeroase. Astfel, această inovație de la ASUS este extrem de binevenită. Reducerea cu până la 70% a acestor emisii este excelentă.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop cu două ecrane incredibile 

Impresionantul ecran 4K OLED HDR este primul lucru care îți sare în ochi când îl deschizi pe ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 datorită culorilor cinematice care acoperă în totalitate spectrul cinematografic DCI-P3. Imediat însă observi un al doilea ecran 4K, ScreenPad Plus, care se înclină automat la 9.5 grade pentru a forma un unghi de 144.5 grade cu afișajul principal, pentru o poziție ergonomică de utilizare.

De rularea fluentă a conținutului afișat pe cele două ecrane se ocupă un procesor Intel® Core™ i9-10980HK ce urcă în frecvență până la 5.3 GHz, ajutat fiind de 32 GB RAM, un SSD foarte rapid tip NVMe de 1 TB și o placă video Nvidia® GeForce™ RTX 3070 cu 8 GB VRAM, cu suport pentru ray tracing.

Acestea sunt doar câteva dintre inovațiile de care este capabil noul ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, un veritabil laptop al viitorului, disponibil în mai multe configurații în eShop Oficial ASUS.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter