(P) Saltele de pat împotriva infertilității? În unele cazuri, e posibil

De unica, pe Ultimul update Marți, 16 iulie 2019, 13:11

Saltele de pat împotriva infertilității? Ar putea suna ciudat. Însă, multe dintre cuplurile care doresc copii nu-i pot aduce pe lume decât din motive personale, nicidecum din cauze medicale.

O familie din șase suferă din cauza imposibilității de a aduce pe lume copii. Totuși, imposibilul poate deveni realitate mai simplu decât crezi. Important este să ceri sfatul unui specialist. Și poți avea surpriza să descoperi că nu cauzele medicale sunt cele care creează presupusa infertilitate.

Prejudecățile umbresc rațiunea

Din cauza prejudecăților, a orgoliilor nejustificate sau a lipsei de informare, multe cupluri ajung să se resemneze. Altele fac compromisuri sau chiar se despart. Numai pentru că nu reușesc să devină părinți. Iar presiunea vine din ideile preconcepute ale celor din jur. Ce e de făcut?

Dacă vrei cu adevărat să aduci pe lume un copil, trebuie să lași la o parte toate prejudecățile. Și să te prezinți la medic, cu tot cu partenerul de viață. Asta dacă ea nu a rămas gravidă după ce, vreme de un an, ați avut o viață sexuală activă. Și nu ați utilizat nicio metodă de protecție.

Cu ani în urmă, se credea că 80% dintre problemele de fertilitate le aparțineau femeilor. Numai că statisticile s-au modificat. Și ceea ce mai ieri era catalogat drept „infertilitate inexplicabilă” la bărbat azi e diagnosticat și tratat corespunzător. Problemele de fertilitate afectează în egală măsură ambele sexe.

Dacă ții la tine…

…învață să respiri! O respirație corectă semnifică și buna vascularizare a creierului. Până și sănătatea vieții sexuale are de suferit. Ejacularea precoce la domni și întârzierea sau lipsa orgasmului la doamne pot fi consecințe ale unei respirații incorecte. Și printre riscurile asociate cu apneea obstructivă netratată se numără și scăderea libidoului și impotența.

Apoi și stilul de viață are un cuvânt greu de spus în infertilitate. Fumatul, consumul de alcool, sedentarismul fac rău. Și stresul, cauzat uneori și de partenera obsedată de ideea de a procrea, este unul dintre motivele pentru care bărbații nu dau randamentul scontat. Din fericire, calitatea spermei se poate reface, odată cu îmbunătățirea regimului de viață.

Temperatura influențează fertilitatea?

Deși vara este sezonul în care iubirea dă ghes mai mult ca oricând, temperaturile ridicate pot da naștere unor probleme de cuplu. Iar fertilitatea are de suferit. Pentru unii dintre noi, căldura nu se traduce neapărat prin stare de bine. Mai ales pentru cuplurile care își doresc cu ardoare să aducă pe lume copii.

S-a demonstrat științific faptul că spermatozoizii nu pot să supravieţuiască la temperaturi ridicate. Prin urmare, expunerea prelungită la căldură dăunează productivităţii şi calităţii acestora. Așadar, un dormitor ideal pentru concepția unui copil include un aparat de aer condiționat.

Safirul are proprietăți tămăduitoare, ajută în cazul problemelor de exprimare, de afecţiuni tiroidiene, la detoxifierea organismului, precum şi la amplificarea imunităţii. Este favorabil în special cuplurilor care își doresc copii.

Alege saltele de pat de calitate superioară!

Decât să arunci cu bani pentru a pune în aplicare tot felul de recomandări primite de la binevoitori, investește în dormitor! Patul este elementul esențial. Așa că în funcție de ce saltele de pat alegi așa dormi. Sau faci copii.

Terra Dual se numără printre saltelele cu tehnologia Dual Core. Asta înseamnă că se combină două niveluri de fermitate într-o singură saltea astfel că fiecare partener poate să iși aleagă partea preferată pe care să doarmă: mai tare sau mai moale.

Spuma cu memorie HD ușurează tensiunea. Și garantează un confort maxim. Materialul cu fibre de bambus asigură un mediu igienic. Bambusul acționează ca un antialergic natural. Și împiedică acumularea de praf și umezeală. Spuma cu memorie din miez are rolul de a elibera tensiunea corpului după o zi lungă de lucru. Și garantează o odihnă sănătoasă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter