(P) Laptopurile ASUS: OLED este sinonim cu stilul

De Unica.ro, pe

Chiar dacă biroul ar trebui să fie, în teorie, un mediu strict productiv, care nu are absolut nicio legătură cu stilul, trebuie să recunoaștem că multe dintre sesiunile de shopping din mall-uri au ca obiect noile ținute cu care ne afișăm la serviciu. Dacă ținuta este importantă, la fel de importante sunt și accesoriile, iar companionul tău digital de toată ziua, laptopul, ar trebui să țină și el pasul cu moda, lucru de care laptopurile ASUS OLED sunt mai mult decât capabile.

Suplețea a devenit de mult un numitor comun al laptopurilor ASUS și cele mai recente modele cu ecrane OLED au, în unele cazuri, grosimi doar un pic mai mari de 1 cm. Dacă mai luăm în calcul și greutățile care depășesc cu puțin 1 kg, avem de-a face cu o clasă de laptopuri cu o portabilitatea excelentă, având în vedere că și celelalte dimensiuni sunt extrem de compacte.

Designul minimalist al acestor gadgeturi este foarte șic și finisajele de înaltă calitate le conferă un aspect premium care se răsfrânge, inevitabil, și asupra utilizatorului. În plus, designul acestor dispozitive are și elemente de funcționalitate ingenioase, pe care le vei aprecia cu certitudine. Dar cele mai spectaculoase inovații ale acestor mașinării rezidă în zona afișajului, beneficiind de numeroasele beneficii ale ecranelor OLED.

(P) Laptopurile ASUS: OLED este sinonim cu stilul

Laptopurile ASUS cu ecran OLED reproduc culorile cu o acuratețe superbă, în condiții reale, și cu cea mai bună fidelitate. Ecranele ASUS OLED oferă imagini excepțional de detaliate și realiste, acoperind în proporție de 100 % spațiul de culoare DCI-P3 de calitate cinematografică și în proporție de 133 % spațiul de culoare sRGB. Astfel, culorile reproduse pe ecran sunt mai bogate și mai vii.

Aceste laptopuri acoperă 100% gama de culori DCI-P3 utilizată în cinematografie, atât la niveluri de luminozitate ridicate, cât și la niveluri scăzute de luminozitate, în timp ce la un laptop LCD standard gama de culori este redusă dramatic la niveluri scăzute de luminozitate. La o luminozitate a nivelului de gri de 16 G, ecranele LCD au o acoperire de numai 11% a gamei de culori DCI-P3, în timp ce laptopurile ASUS cu OLED ajung la 100 %.

Pe un ecran ASUS OLED poți ajusta liber luminozitatea pentru a se potrivi mediului de lucru, bucurându-te în același timp de culori excepțional de vii. De exemplu, în mediul din sufragerie (iluminat de obicei la aproximativ 100 lux), ai nevoie doar de o luminozitate de 177 niți la un ecran OLED pentru a produce aceeași imagine clară ca și cea de 400 niți a unui ecran LCD. La nivelurile mai scăzute de luminozitate necesare pe ecranele OLED, se emite mai puțină lumină albastră dăunătoare.

Laptopurile ASUS OLED reproduc perfect negrul. Un pixel OLED este alcătuit din trei subpixeli, fiecare având propria iluminare autogenerată. Un ecran Full HD (1.920 x 1.080) are 2.073.600 de pixeli, ceea ce înseamnă că are 6.220.800 de subpixeli auto-iluminați, în comparație cu doar câteva zeci de LED-uri de iluminare din fundal într-un ecran LCD Full HD. Atunci când se afișează negru pe un ecran OLED, pixelul este pur și simplu oprit pentru a produce cel mai întunecat negru posibil. Acest lucru permite obținerea unor imagini extrem de clare chiar și în cele mai întunecate scene. Vei fi surprins să vezi câte detalii noi vei observa în filmele tale preferate!

Că tot vorbim de filme, ecranele OLED oferă o acoperire ridicată a standardului HDR. Standardul HDR din industrie acoperă o gamă uriașă de luminozitate, de la 0,0005 niți – cel mai mic nivel măsurabil – până la 10.000 de niți. Negrul adevărat și luminozitatea ridicată posibile cu ecranele OLED le conferă acestora o acoperire de 75 % a standardului HDR, față de aproximativ 46 % pentru ecranele LCD.

Lumina albastră este cunoscută pentru că provoacă disconfort vizual și perturbă calitatea somnului. Laptopurile ASUS OLED emit cu 70 % mai puțină lumină albastră dăunătoare, fiind certificate în acest sens de TÜV Rheinland și SGS.

(P) Laptopurile ASUS: OLED este sinonim cu stilul

Ecranele ASUS OLED au, de asemenea, un timp de răspuns de 0,2 ms – cel mai rapid de pe orice laptop și de 50 de ori mai rapid decât un ecran LCD mediu de laptop. De fapt, majoritatea afișajelor LCD pentru laptopuri au un timp de răspuns cuprins între 10 și 25 ms. Acest lucru asigură o fluiditate mai mare a scenelor de acțiune cu ritm rapid, jocuri cu latență redusă și detalii subtile, precum derularea textului fără neclarități.

Dacă vrei să intri în clubul utilizatorilor de elită, noi îți recomandăm superbul model ZenBook Flip 13 OLED UX363, care vine cu un design complet nou, ce combină o portabilitate excelentă cu o versatilitate fără precedent. Ecranul subțire NanoEdge FHD OLED și balamaua ErgoLift cu rotire la 360° îl fac pe ZenBook Flip 13 OLED un sistem super compact, cu o carcasă super-subțire de doar 13,9 mm, care încorporează o serie extinsă de interfețe pentru conectivitate foarte ușoară.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter