(P) Ecranele ASUS OLED: o imagine perfectă pentru o viață sănătoasă

Ultimul update Joi, 05 august 2021, 10:24

Folosirea câteva ore înainte de culcare a unui ecran luminos afectează calitatea somnului, lucru care are impact pe termen lung asupra sănătății și dezvoltării copiilor. Laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane cu tehnologie OLED emit foarte puțină lumină albastră dăunătoare pentru a preveni aceste efecte nedorite.

Laptopurile ASUS ZenBook sunt sinonime cu inovația, iar ecranele cu tehnologie OLED se disting printr-o imagine incredibilă ce poate fi ușor confundată cu realitatea înconjurătoare. În același timp tehnologia ASUS OLED rezolvă și cea mai mare problemă a ecranelor digitale și anume radiația luminoasă albastră care tulbură calitatea somnului.

(P) Ecranele ASUS OLED: o imagine perfectă pentru o viață sănătoasă

Ecranele ASUS OLED elimină în mod inteligent efectele luminii albastre

Viața de zi cu zi ar fi imposibil de imaginat fără ecranele digitale care ne înconjoară și pe care le utilizăm cu toții cel puțin câteva ore pe zi. Tehnologia digitală vine cu multe avantaje, însă dacă este utilizată excesiv poate avea și efecte nedorite asupra sănătății, cum ar fi folosirea înainte de culcare a unui ecran care emite radiație luminoasă albastră.

Efectele nu afectează doar adulții, ci din păcate sunt accentuale în rândul copiilor. Având ochii mai sensibili, fără aceeași capacitate de filtrare a luminii albastre pe care o au adulții, această lumină ajunge rapid în spatele retinei unde poate cauza daune permanente celulelor fotoreceptoare dacă sunt expuse o perioadă prea lungă de timp.

Folosirea unui ecran care emite lumină albastră înainte de culcare afectează negativ somnul copiilor, cu impact direct asupra activităților scolare, lipsei de atenție, scăderii capacității de concentrare și autocontrol, creșterii impulsivității, în cazuri extreme putând duce la un diagnostic greșit de tulburare de deficit de atenție (ADHD).

Tehnologie Eye Care din ecranele ASUS OLED rezolvă problema de la rădăcină prin reducerea cu 70% a cantității emise de lumină albastră. Realizarea inginerilor ASUS este certificată de standardele SGS și TUV Rheinland și se folosește de un filtru optic special care menține toate caracteristicile impresionante ale imaginii pe care le aștepti de la un ecran OLED (Organic Light Emitting Diode Display).

(P) Ecranele ASUS OLED: o imagine perfectă pentru o viață sănătoasă

Sfaturile specialistului optimetrist Ovidiu Petrița

Efectele luminii albastre nu trebuie neglijate și este necesar să știm cum ne afectează organismul și ce trebuie să facem pentru a ne proteja pe noi și pe copiii noștri. Din acest motiv l-am contactat pe Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, un specialist optometrist cu experiență de 20 de ani. Sfaturile acestuia au fost:

Această lumină albastră este extrem de dăunătoare, atât prin afectarea somnului (întârzierea lui, calitatea somnului profund, etc), cât și prin inducerea în timp a unor ametropii, vicii de refracție care vor necesita compensarea cu ochelari de vedere. 

În ultimii doi ani, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID 19, toate aceste cazuri s-au înmulțit datorită faptului că tinerii au fost constrânși să facă școala online, pe PC, multe profesii au fost de asemenea făcute de acasă, online, astfel încât numărul celor cu probleme a fost din ce în ce mai mare, lucru constatat și de noi la cabinetul nostru.

Pentru a ne proteja trebuie încercat să petrecem cât mai puțin timp în fața acestor monitoare sau să folosim lentile speciale cu filtru de protecție la această lumină albastră, așa-numitele lentile cu Blue Protect, sau, acum să folosim display-urile cu tehonologia OLED de la ASUS care reduc aceste emisii cu până la 70%.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: performant și foarte bine construit

Laptopul viitorului a ajuns deja în magazine. Este vorba despre noul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, un laptop dominat de un ecran de 15.6 inch 4K OLED HDR ajutat de un al doilea afișaj 4K, ScreenPad Plus, care permite tranziția facilă a conținutului între cele două zone de lucru. Realizarea este cu atât mai impresionantă dacă ții cont de carcasa robusta realizată din aliaj de magneziu-aluminiu ce a trecut toate testele standard ale armatei americane, MIL-STD 810H, teste care expun laptopul la șocuri, vibrații, variații de temperatură, umiditate și altitudine.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este un laptop complet ce oferă cele mai noi opțiuni de conectare cu fir și fără fir. Pe lista de specificații se găsesc doua porturi Thunderbolt 3 USB-C, un port USB 3.1 Gen 2 și WiFi 6 cu o viteză de transfer impresionantă de până la 2.4 Gbps datorită tehnologiei ASUS WiFi Master Premium. Poți cumpăra laptopul viitorului direct din eShop Oficial ASUS.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter