(P) Cum să cumpărați cea mai bună mașină de spălat

De Unica.ro, pe

Deși am putea alege în mod intenționat alte aparate pentru caracteristici specifice, ne așteptăm ca mașinile de spălat să funcționeze fără să ne atragă atenția. Așadar, majoritatea dintre noi nu ne petrecem mult timp gândindu-ne la lucruri precum opțiunile de încărcare, programele sau capacitatea.

Prin urmare, acest explica va explica acele lucruri – și alte lucruri la care s-ar putea să nu vă fi gândit. Citiți mai departe pentru a afla câteva din lucrurile pe care ar trebui să le luați în considerare când cumpărați o mașină de spălat rufe.

  1. Opțiuni de dimensiune și încărcare

Acest lucru ar putea părea evident, dar alegerea unei mașini de spălat care nu se încadrează în spațiul alocat pentru aceasta nu este o idee bună. Măsurați spațiul cu atenție, acordând o atenție deosebită înălțimii și lățimii.

Majoritatea mașinilor de spălat au cel puțin 59 cm lățime și 85 cm înălțime. Adăugați un centimetru liber pe fiecare parte. Adâncimea mașinii – cât de departe rămâne de perete – este importantă și ea, dar mai puțin crucială decât celelalte două măsurători.

De exemplu, persoanele cu băi sau bucătării înguste sau un spațiu de colț și-ar putea da seama că nu pot deschide complet ușa mașinii de spălat, dacă mașina este deja proeminentă în spațiul disponibil.

Există o altă opțiune de luat în considerare, dacă spațiul de la nivelul solului este limitat, dar nu există limitări verticale, cum ar fi dulapurile sau rafturile: mașinile de spalat rufe cu încărcare în partea de sus. Sunt mult mai puțin frecvente dar cele disponibile tind să fie mai înguste – și, bineînțeles, nu au o ușă care se deschide în față.

  1. Capacitate

Cunoscută și ca dimensiunea tamburului, capacitatea este următoarea caracteristică importantă de luat în considerare. Acestea tind să varieze de la 5 kg la 12 kg – ceea ce se referă la cantitatea de îmbrăcăminte uscată care se va potrivi în mașină și va fi spălată corespunzător pe o setare standard.

Diferite programe de spălare sunt concepute pentru a face față sarcinilor de dimensiuni diferite – de exemplu, o regulă bună este că spălările de lână trebuie să fie jumătate din greutatea maximă a spălării din bumbac.

Majoritatea mașinilor de spălat au o capacitate de 7 kg, concepute pentru o familie medie. O spălare tipică de 7 kg ar putea include două perechi de blugi, două sau trei prosoape de baie, un cearceaf dublu, numeroase perechi de lenjerie și șosete și mai multe prosoape de mână.

Unii producători vor recomanda o încărcătură de spălat mixtă, ca cea de mai sus, pentru a ajuta la echilibrarea încărcăturii – dacă tot ceea ce se află într-o spălare sunt patru perechi de blugi umezi, ei ar putea să se aglomereze într-o parte a tamburului.

  1. Programe

Programele standard includ bumbac, lână, alte materiale delicate, materiale sintetice, țesături mixte și o opțiune de spălare rapidă. Aproape întotdeauna va exista un buton sau o setare de pre-spălare; clătirea suplimentară și ciclurile de centrifugare separate sunt și ele caracteristici comune. Apoi există cicluri „sportive”, setări de haine pentru bebeluși și programe speciale de culoare, printre altele.

Majoritatea mașinilor moderne permit, de asemenea, utilizatorilor să aleagă temperatura la care își spală hainele, variind de la 90° C cu setările de bumbac până la „rece”, ceea ce înseamnă, în general, aproximativ 15° C.

Persoanele care se chinuie să-și umple mașinile de spălat de fiecare dată ar trebui să caute mașini care oferă o opțiune de jumătate de încărcare. Acest lucru ar putea fi etichetat logic și simplu ca „jumătate de sarcină” – sau, uneori, producătorul se va referi la o caracteristică „automată” sau „eco”, în care aparatul detectează cât de mult se spală în tambur și reglează cantitatea de apă folosită automat.

Aveți grijă la ce înseamnă de fapt „eco”, în ceea ce privește temperatura, viteza de centrifugare și alte caracteristici de spălare. De exemplu, setarea „eco” pe unele mașini nu oferă flexibilitate în ceea ce privește temperatura sau viteza de centrifugare. Există mult mai multe posibilități de a fi economic și ecologic, utilizând un program diferit și selectând temperatura și rotirea manuală.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter