Filme cu mașini – Cele mai tari filme de acțiune cu mașini și curse

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 11:50
Curse spectaculoase, multă adrenalină și situațiile limită ce-ți pun sângele în mișcare sunt doar câteva dintre ingredientele celor mai bune filme cu mașini.

Cuprins


 

Cele mai tari filme cu mașini

Fast and Furious

Nu poate exista top filme cu mașini fără seria Fast and Furious, care este cea mai vândută franciză a Universal Studios. The Fast and the Furious sau Fast & Furious, așa cum este cel mai bine cunoscut printre fanii genului, este o serie de filme de acțiune bazate pe curse ilegale de mașini. De-a lungul celor 8 părți, Fast and Furious a pus pe jar deja mai multe generații de șoferi și a fost inspirație pentu apariţia a mii de maşini tunate. Pe parcursul francizei, acțiunea a devenit tot mai intensă și s-a schimbat chiar și relația dintre multe personaje. Moartea actorul Paul Walker, care interpreta rolul lui Brian O’Connor, a avut consecințe negative asupra Fast and Furious 8, dar, într-un final, regizorul și scenariștii au dres subiectul și a ieșit un film de succes.

Death Race

De asemenea printre cele mai apreciate filme cu mașini, Death Race are în prim plan niște diabolice curse cu mașini orgnizate de gardienii unei închisori. Deținuții sunt cei care se luptă pe viață și pe moarte, spre distracția publicului larg. Protagoniștii se mutilează și se ucid între ei încercând să obțină eliberarea. Dacă ești un fan al filmelor de acțiunea cu mașini, nu ai cum să ratezi Death Race.

Transporter

Un alt film cu mașini popular în care îl poți vedea pe Jason Statham. Acesta îl interpretează pe Frank Martin, fost membru al Forțelor Speciale, care duce o viață aproape liniștită în Franța, pe malul mării Mediterane. Jobul lui de transportator care nu punea niciodată întrebări despre marfa transportată se transformă însă în unul extrem de periculos.

Drive

Drive este unul dinre cele mai bune filme cu mașini ce îl are pe Ryan Gosling în rolul principal. Celebrul actor joacă de-a dreptul genial rolul unui pilot din Los Angeles. Se dovedește însă că acesta are o viață dublă, iar acțiunea filmului devine plină de suspans și imprevizibil.

Baby Driver

O combinație de curse cu mașini și jafuri, Baby Driver nu poate lipsi dintr-un top filme cu mașini. Baby este un șofer de-a dreptul fascinant, cu un fler teribil. Acesta se bazează pe piesa sa favorită pentru a fi ghidat în a conduce mașina. Manevrele pe care acesta le face îi bagă pur și simplu în sperieți pe pasagerii săi.

Gone In 60 Seconds

Deși destul de vechi, Gone in 60 Seconds se numără printre cele mai cunoscute filme cu mașini. Un film american de acțiunea, regizat, produs şi jucat de H.B. „Toby” Halicki, acesta are în prim plan povestea unui grup de hoţi de maşini şi pe cele 48 de maşini pe care trebuie să le fure în câteva zile.

Days of Thunder

În Days of Thunder, Tom Cruise îl interpretează pe Cole Trickle, un pilot de curse extrem de talentat, dar care nu știe să beneficieze pe urma aptitudinilor sale. Atunci când Harry Hogge, un veteran al curselor auto, reușește să construiască una dintre cele mai performante mașini de curse din istorie, Cole este cel ales să o conducă.

Filme cu mașini ce pot fi văzute online, pe Netflix

Need for Speed

Unul dintre cele mai bune filme cu mașini ce poate fi văzut subtitrat în limba română, pe Netflix, Need for Speed este bazat pe celebra serie de jocuri Need For Speed, produse de Electronic Arts. Acțiunea îl are în prim plan pe un pilot de curse stradale implicat într-o cursă nebună prin țară pentru a-l prinde pe cel care i-a înscenat o crimă. Din distribuție fac parte nume sonore precum Aaron Paul, Dominic Cooper, Rami Malek sau Michael Keaton.

Dirt

Printre cele mai apreciate filme cu mașini ce poate fi văzut online, pe platforma Netflix, acesta îi are ca protagoniști pe Kevin Dillon, DeRon Horton și Christina Moore. Un tânăr de 17 ani, care fusese arestat, primește o ofertă de lucru și șansa de a-și schimba viața din partea managerului unei echipe de piloți auto profesioniști.

Formula 1: Drive to Survive

Iubitorii de curse cu mașini nu trebuie să rateze unul dintre cele mai intense filme cu mașini din Formula 1. Așa cum sugerează și titlul, filmul prezintă viața mai puțin știută din spatele curselor de Formula 1.

Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter