(P) Antalya, locul unde natura se împletește cu istoria

De Unica.ro, pe

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia, Antalya te cucerește cu peisajele sale fantastice, precum și cu numeroasele sale oportunități de distracție, care te vor ține antrenat pe tot parcursul sejurului. Orașul de coastă de la poalele Munților Taurus te așteaptă cu numeroase stațiuni efervescente, situri arheologice, plaje exotice și canioane care îți taie răsuflarea. 

Fermecătoarea stațiune Antalya, ținut de basm ascuns în mijlocul apelor azurii și al cerului strălucitor, este cel mai mare oraș turcesc așezat confortabil pe coasta Mării Mediterane. Pe final de sezon estival, odată ce Turcia a trecut pe lista zonelor verzi în contextul pandemiei de coronavirus, Antalya este alegerea ideală de vacanță. Rezervă acum un sejur de la AeroVacanțe  și pregătește-te pentru o escapadă de neuitat la malul mării! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele charter cu zbor din Cluj-Napoca ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limba română, la tarife de la 527 euro/persoană!  

Atmosferă plină de mister, în Antalya

Stațiune încântătoare, care se găsește în topul celor mai apreciate destinații de pe coasta Mării Mediterane, Antalya te surprinde cu marea diversitatea de atracții, indiferent de vârstă sau interese. Toate gusturile sunt satisfăcute aici, fie că ești în căutare de locuri romantice, plaje cu nisip fin cu intrare lină în mare, potrivite și pentru copii, atracții istorice sau cluburi de noapte unde muzica răsună până la ivirea zorilor. 

Cartierul cel mai vechi al orașului, Kaleiçi, este sufletul plin de mister al stațiunii, precum și o sumă de atracții mai degrabă contradictorii. Străduțele pietruite îți poartă pașii spre vechile conace otomane restaurate în trecute și alte clădiri istorice care au fost transformate cu gust în restaurante, săli de muzică și hoteluri cochete. O plimbare la apus de soare îți oferă cele mai frumoase priveliști asupra mării și a munților deopotrivă. În plus Kaleiçi găzduiește cele mai opțiuni de luat masa și pentru a participa la viața de noapte palpitantă a Antalyei. 

Side, plaje fermecătoare și situri istorice magnifice

Dacă ești în căutarea unei stațiuni ce îmbină timpul la plajă cu atracțiile istorice, orașul Side, de pe coasta de sud a Turciei, este cea mai inspirată alegere. Aflat la mai puțin de 80 km distanță de Antalya, Side jonglează de minune între stațiunea modernă și ruinele vechiului oraș, care găzduiește câteva dintre cele mai cunoscute situri din țară. Templul Atenei, una dintre cele mai populare atracții printre ruinele din epoca romană, este frumos amplasată în port, cu ale sale coloane încă în picioare, ce „privesc” spre mare. Dacă urci spre nivelul de sus al vastului teatru roman de la celălalt capăt al orașului, vei descoperi o priveliște magnifică asupra impunătorilor Munți Taurus. 

Chiar și cu o sumedenie de obiective turistice istorice sau culturale, stațiunea Side te îmbie cel mai mult la relaxare, să te bucuri de lumina soarelui, pe plajele nisipoase din zonă. Plajele din oraș se aglomerează destul de mult pe timpul verii, dar vei găsi de-a lungul coastei o mulțime de fâșii mai izolate, unde să te bucuri de natură în toate splendoarea ei. Cea mai apropiată și cea mai populară întindere de nisip se găsește chiar în oraș. East Beach este un loc plin de viață, complet amenajat cu toate facilitățile turistice. De la șezlonguri și umbrele la centre pentru sporturi nautice, restaurante, cafenele și magazine cu suvenire, vei găsi aici tot ce ai nevoie pentru o zi plină de uimire și relaxare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter