Tot ce trebuie să știi despre pielea sensibilă: de la cauze și mituri la recomandările experților

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 17:12

Pielea sensibilă este o problemă în continuă creștere în România. Ea nu ține cont de gen sau vârstă, putând afecta pe oricine. Ce trebuie să știm despre ea?

Adeseori, oamenii spun că au pielea sensibilă atunci când observă că folosirea anumitor produse le provoacă roșeață sau senzații de mâncărime, arsură sau înțepături. Din punct de vedere dermatologic, pielea sensibilă are unul sau mai multe elemente definitorii, printre care: umflături, eroziuni și pustule, un grad mare de uscăciune, tendința de a roși ușor. Pentru a determina însă cu precizie dacă pielea ta este sensibilă, trebuie să consulți un dermatolog.

Cauzele din spatele pielii uscate sunt variate, după cum arată Web MD. Pe de o parte, există factori precum genele, vârsta, genul și etnia, care pot determina predispoziția unei persoane de a avea piele sensibilă sau nu. Pe de altă parte, există și alte cauze, cum ar fi: expunerea excesivă la factori de mediu neprietenoși (soarele, vântul, căldura excesivă, frigul intens), pielea rănită (care nu mai poate proteja terminațiile nervoase), alergiile și bolile pielii (eczema, rozaceea, dermatita de contact).

Există doi pași foarte importanți în rutina de îngrijire a pielii sensibile, și anume curățarea și hidratarea. Pentru curățare, săpunurile clasice sunt de evitat, fiind recomandate în schimb gelurile și loțiunile de curățare special formulate pentru pielea sensibilă. Acestea au adeseori ingrediente puține, care nu au potențial alergen. Mai apoi, hidratarea este sfântă. Acesta este un pas ce nu poate fi ratat, întrucât hidratarea ajută pielea să nu se mai usuce atât de ușor și să fie mai catifelată.

De asemenea, pielea sensibilă trebuie tratată diferit, în funcție de sezon. Vara este bine să te ferești de soare pe cât de mult posibil, chiar dacă ai aplicat cremă cu factor de protecție solară. Expunerea pielii la soare poate înrăutăți problemele. Iarna, în schimb, este bine să nu încălzești în exces casa și să faci dușuri calde, nu fierbinți. Iar indiferent de cum este afară, hidratarea – atât din interior, cât și din exterior – trebuie să fie o prioritate.

S.O.S. pentru pielea sensibilă – ce soluții avem?

Venind în întâmpinarea nevoilor pielii sensibile, L’Oréal România lansează în România MIXA. De aproape un secol, acest brand se dedică îngrijirii pielii sensibile și se adaptează nevoilor fiecărui membru al familiei. Povestea MIXA a început în Franța anilor 1924. Pe atunci, doctorul farmacist Roger a profitat de expertiza sa farmaceutică și a mixat ingrediente active cu ingrediente tradiționale, dând naștere unui unguent menit să ajute pielea sensibilă și uscată de pe mâini – de aici și numele brandului, care face referire la acțiunea de mixare.

mixa

De atunci însă, portofoliul de produse ale acestui brand s-a extins cu mult dincolo de acea cremă de mâini, de la care a pornit totul – poți să îl descoperi în întregime pe site-ul oficial.

Nu doar pielea feței poate fi sensibilă, ci și pielea corpului, și de aceea este bine să ai o rutină adecvată față-corp. Astăzi, brand-ul oferă rutine hipoalergenice complete de îngrijire a tenului, dar și a corpului, atât pentru adulți, cât și pentru bebeluși și copii. Fundația principiilor MIXA o constituie combinația de eficacitate și siguranță. Prin gama de produse oferite, brand-ul amintește de importanța îngrijirii și hidratării pielii sensibile.

Pielea sensibilă, o problemă în continuă creștere pentru femeile din România

Conform experților, una din trei românce declara în 2014 că are un ten sensibil, iar la începutul lui 2020, una din două afirma același lucru. Ștefan Ilin, Marketing Manager al Diviziei Produselor de Larg Consum L’Oréal România, a explicat cum s-a tradus această problemă în lansarea MIXA în România: „Am corelat acest insight cu oferta disponibilă pe piața din România și am realizat că nu există foarte multe opțiuni pentru aceste consumatoare, atât din punctul de vedere al prețului, cât și din cel al distribuției. Am luat astfel decizia de a lansa MIXA, o marcă ce își propune să ajute 50% dintre persoanele din România să aibă în permanență grijă de pielea sensibilă. Am mare încredere că odată cu lansarea MIXA, consumatoarele vor descoperi produse eficiente, testate și certificate de dermatologi, accesibile și, în același timp, distribuite la nivel național”.

Tot ce trebuie să știi despre pielea sensibilă: de la cauze și mituri la recomandările experților
Dr. Oana Spânu, medic primar Dermatologie – Venerologie și ambasador MIXA în România

Pentru că MIXA este un brand care pune preț pe calitatea și eficiența ingredientelor, ambasadorul brand-ului în România este Dr. Oana Spânu, medic primar Dermatologie – Venerologie și membru al World Society Interdisciplinary Anti-Aging Medicine și al Societății Române de Dermatologie. Împreună cu MIXA, ea recomandă îngrijirea pielii sensibile încă de la primele semne.

„În ultimii ani, numărul femeilor care declară că au pielea sensibilă a crescut considerabil”, a explicat Dr. Oana Spânu. „Am observat acest lucru atât la pacientele mele, cât și în studiile de specialitate. Astfel, am ales să mă alătur misiunii MIXA în România, aceea de a oferi o soluție de îngrijire eficientă și accesibilă pentru toate tipurile de piele sensibilă. Împreună cu Mixa credem că îmbunătățind calitatea pielii sensibile înca de la primele semne, putem contribui la îmbunătățirea calității vieții”.

De ce produsele MIXA sunt un aliat de nădejde pentru pielea sensibilă

Tot ce trebuie să știi despre pielea sensibilă: de la cauze și mituri la recomandările experților

Trăim într-o perioadă în care avem de unde să alegem atunci când vine vorba de produse de îngrijire. Așadar, ce face ca produsele MIXA să fie cu adevărat speciale, demne de atenția noastră? În primul rând, formulele sunt testate 100% pe pielea sensibilă, sub control dermatologic. În al doilea rând, sunt hipoalergenice, fiind compuse dintr-un număr limitat de ingrediente, care ajută la limitara riscurilor alergiilor. Nu în ultimul rând, ingredientele active din ele ajută la calmarea simptomelor pielii sensibile: uscăciune, roșeață, senzație de iritație, intoleranță, piele cu tendință atopică.

Există câte un produs pentru fiecare nevoie a pielii tale – dar, pentru a face lucrurile mai ușoare, le-am împărțit pe rutine de îngrijire, pentru a descopei mai rapid ceea ce ai nevoie:

  • Rutina anti-imperfecțiuni: apă micelară Anti-Imperfection, gel de curățare Anti-Imperfection, loțiune Anti-Imperfection, mască exfoliantă 3 în 1 Anti-Imperfection și cremă hidratantă 2 în 1 Anti-Imperfection
  • Rutina pentru tenul reactiv: apă micelară Anti-Irritations, spumă de curățare și cremă hidratantă Anti-Redness
  • Rutina pentru piele deshidratată: apă micelară Very Pure, cremă hidratantă (Hyalurogel Light/Rich), cremă hidratantă de noapte – Hyalurogel Night și lapte de corp Hyalurogel
  • Rutina pentru ten uscat: apă micelară Anti-Dryness, cremă hidratantă Extreme Nutrition, balsam de corp Regenerating Surgras, lapte de corp Intense Noruishment, cremă de mâini (Surgras/ Intense Nourishment)
  • Rutina Optimal Tolerance: apă micelară Optimal Tolerance, lapte demachiant Optimal Tolerance, cremă de față pentru întreaga familie, cremă hidratantă (Balacing Cream 6%, Balacing Cream 10%)
  • Baby: balsam de corp Atopiance, gel de curățare Atopiance, gel de duș Surgras, șampon micelar, spumă și ulei de curățare 2 în 1.

Poți găsi produsele MIXA în rețeaua drogheriilor DM, în Farmacia Tei, Bebe Tei și online pe emag.ro, beautybee.ro, farmaciatei.ro și bebetei.ro.

Foto – Shutterstock, MIXA

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter