Inhalatoare – ce este important de știut

De Unica.ro, pe

Creșterea unui copil nu este o sarcină ușoară, iar acest lucru este valabil mai ales atunci când mica dvs. comoară este bolnavă. Copilul dumneavoastră devine mofturos și irascibil, iar dumneavoastră vă faceți griji pentru că vreți să faceți totul cum trebuie și să-i ușurați suferința cât mai repede posibil. Bineînțeles, veți dori să consulți mai întâi medicul pediatru, iar aceasta este cea mai corectă decizie. În mod normal, atunci când tratează bebelușii și copiii mici, medicii aleg metode de tratament mai ușoare. Inhalatoarele sunt o modalitate sigură și eficientă de a trata tusea și secrețiile nazale cauzate de o răceală, o infecție virală sau bacteriană. Acestea pot ajuta simptomele să dispară rapid, dar uneori atât părinții, cât și copiii sunt speriați de micul aparat numit „inhalator”. Însă nu există un motiv pentru asta! Inhalatoarele aduc beneficii uriașe pentru sănătate, cruță organismul fragil și reprezintă o modalitate eficientă de administrare a medicamentelor, chiar și la bebelușii foarte mici.

Așadar, haideți să aflăm mai multe despre inhalatoare, care sunt beneficiile lor și cum se utilizează.

Cum funcționează inhalatoarele?

Un inhalator este un dispozitiv special care permite ca medicamentul să fie administrat direct în căile respiratorii și în plămâni. Medicamentul plasat în inhalator se dispersează și se transformă într-o ceață fină de aerosol care este ușor de inhalat. Atunci când copilul inhalează ceața din inhalator, medicamentul acoperă toate părțile căilor respiratorii și intră adânc în plămâni, unde își face efectul imediat. Unul dintre principalele avantaje ale acestei terapii este că simptomele neplăcute încep să dispară în câteva minute și aduc o ușurare rapidă micuțului.

Deoarece terapia prin inhalare (inhalațiile) administrează medicamentul la nivel local, direct la locul afectat, se folosește o cantitate mai mică de substanță activă. Acest lucru face ca această metodă de tratament să fie mult mai blândă – nu solicită ficatul copilului, iar eventualele efecte secundare sunt mai puțin frecvente.

Când este adecvat să se utilizeze terapia prin inhalare?

Inhalatoarele sunt utile în tratarea bolilor respiratorii și reprezintă o opțiune bună pentru copiii cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul, nasul care curge și tusea, infecțiile sinusurilor, congestia nazală, alergiile nazale și prevenirea bronșitei. De asemenea, acestea sunt potrivite pentru a fi utilizate la bebelușii foarte mici, deoarece inhalarea medicamentului are loc cu ușurință și în mod natural. Cu toate acestea, există o condiție importantă – trebuie utilizate numai medicamentele prescrise de un medic și trebuie respectate dozele acestora. Pediatrul vă va da instrucțiuni precise despre cum să utilizați inhalatorul și, dacă îl folosiți corect, vă puteți aștepta la o îmbunătățire rapidă a simptomelor copilului dumneavoastră – respirație mai ușoară, ameliorarea tusei și a nasului înfundat.

Cum se utilizează un inhalator la bebeluși și copii mici?

Inhalatoare - ce este important de știut

Copiii mici pot fi foarte mobili și indisciplinați, ceea ce face ca administrarea tratamentului cu inhalatorul să fie o adevărată provocare.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta: Este bine ca, în timpul inhalării, copilul să fie calm, să nu se răsucească și să nu plângă, pentru a avea beneficii optime de pe urma tratamentului. Folosiți inhalatorul în momentele în care copilul dumneavoastră este mai somnoros și mai calm. Aceste perioade sunt, de obicei, după mese sau înainte de somn.

Alegeți un inhalator mai silențios, deoarece zgomotul este posibil să-i deranjeze și să-i sperie pe cei mici. Țineți copilul în picioare sau așezat pe genunchii dumneavoastră în timpul tratamentului. Respirația este mai profundă în această poziție, ceea ce ajută la livrarea unor cantități mai mari de medicamente în plămâni.

Contează ce tip de inhalator este?

Da, cu siguranță contează. Pentru a efectua un tratament cu inhalator cu adevărat eficient, este mai bine să alegeți un inhalator care este potrivit pentru a fi utilizat de copiii mici. Este important să aveți în trusă o mască specială care să se potrivească bine pe obrazul copilului și care să nu-l ciupească în zona din jurul ochilor. Copiii mici sunt extrem de sensibili la zgomote puternice, astfel încât funcționarea silențioasă este o necesitate atunci când alegeți un inhalator.

Dimensiunea particulelor pe care le dispersează inhalatorul este, de asemenea, importantă. Pentru ca medicamentul să ajungă în toate compartimentele căilor respiratorii, este necesar să se aleagă un inhalator care dispersează particule între 1 și 5 µm.

Un astfel de inhalator este Zano Inspire, premiat ca fiind cel mai bun inhalator pentru copii în cadrul competiției Mother&Baby Awards 2022 pentru cele mai bune produse care oferă îngrijire pentru mamă și copil.

Zano Inspire este un inhalator compact care produce particule cu o dimensiune medie de 3,8 µm, asigurând astfel o distribuție uniformă a medicamentului în fiecare parte a plămânilor și a căilor respiratorii superioare. Conceput cu gândul la cei mici, pentru care inhalatoarele sunt adesea un lucru înfricoșător, Zano este ultra-silențios și nu numai că nu îi sperie, dar poate deveni cu ușurință prietenul lor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter