Cum să îți pregătești casa pentru sezonul rece, în timp ce faci economie. Sfaturi care îți vor face viața mai ușoară

Ultimul update Vineri, 11 noiembrie 2022, 10:02

Când vine toamna, mulți își doresc să facă schimbări în locuință. Te pregătești pentru noul anotimp, în timp ce plănuiești deja modul în care vei decora de Crăciun. În sezonul rece, petreci mai mult timp în casă, alături de cei dragi, așa că ai nevoie de un suflu proaspăt. Astăzi îți oferim câteva sfaturi care îți vor face viața mai ușoară, în timp ce te ajută să economisești și bani. 

Pregătirile pentru noul anotimp nu trebuie să te coste o sumă enormă. Știm cu toții că trăim niște vremuri dificile, tocmai de aceea trebuie să faci niște alegeri inteligente când vine vorba despre cheltuieli. 

Cum să îți pregătești casa pentru sezonul rece, cu bani puțini

Astăzi, mai mult ca oricând, oamenii caută prețuri cât mai mici, mai ales pentru că mulți se confruntă cu cheltuieli de trai în creștere și dificultăți economice. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să faci rabat de la calitate când vine vorba despre casa ta. Tocmai de aceea, îți oferim cele mai utile sfaturi ca să economisești bani, în timp ce îți decorezi locuința așa cum îți dorești.

Fiecare anotimp îți aduce șansa binevenită a unui nou început. Dacă vrei să oferi casei tale un aer proaspăt, în timp ce cheltui într-un mod inteligent bugetul de care dispui, atunci ai nevoie de câteva sfaturi care te ajută în sezonul rece. Tendințele noului sezon includ acum și ideea de sustenabilitate, de investiții făcute cu gândul la viitor și la modul în care poți face economie.

Cum să îți pregătești casa pentru sezonul rece, în timp ce faci economie. Sfaturi care îți vor face viața mai ușoară

Este necesar să faci schimbări prin casă, dar acum o poți face și cu un buget restrâns, pentru că IKEA a redus, începând cu 1 octombrie, prețurile multor produse emblematice cu până la 20%. Așadar, îți poți redecora locuința așa cum ai visat mereu, în timp ce rămân destui bani în portofel pentru sezonul Crăciunului.

O nouă abordare a stilului clasic 

Pentru a te bucura de confortul (și căldura) camerei de zi alături de cei dragi ai nevoie de o canapea confortabilă, iar dacă alegi o variantă modulară, o vei putea personaliza după propriile nevoi. Îți recomandăm canapelele KIVIK, care sunt ideale pentru reuniunile plăcute de familie din această toamnă, deoarece conțin și spumă cu memorie, care se adaptează formei corpului și oferă suport. Acestea includ și brațe joase pe care te poți așeza, iar cadrele de pat au spații de depozitare pentru garderoba de vară și șezlonguri pe care le poți așeza în stânga sau în dreapta canapelei și pe care le poți muta oricând.

Dacă te plictisești de culoarea canapelei, poți înlocui oricând materialul textil cu unul nou și reîmprospăta astfel aspectul întregului living, pentru că textilele sunt cea mai simplă modalitate de a păstra designul casei în ton cu anotimpurile. 

Cameră compartimentată cu stil

Dacă vrei sau ai nevoie să compartimentezi un spațiu, renunță la ideea de ziduri sau mobilă masivă și gândește-te la un perete despărțitor, care să asigure senzația de aerisire, fluiditate, spațiu și lumină. Un element separator foarte eficient din punct de vedere estetic poate fi o etajeră, cu rafturi fără uși pe ambele părți. Aceasta permite separarea fizică a unui spațiu fără să elimine lumina și, mai presus de orice, menține un simț al conexiunii între spații diferite. În plus, cărțile pot decora frumos rafturile etajerei. De exemplu, este realmente interesant atunci când un asemenea element separator apare într-o cameră în care, în mod normal, nu te-ai aștepta să vezi cărți, cum ar fi bucătăria sau sala de mese.

Cum să îți pregătești casa pentru sezonul rece, în timp ce faci economie. Sfaturi care îți vor face viața mai ușoară

Etajerele versatile KALLAX pot fi folosite oricum și oriunde dorești, fie în picioare, fie pe orizontal, fie ridicate deasupra podelei, fie ca elemente separatoare. Aceste piese emblematice îți vor veni în ajutor atunci când ai nevoie de spațiu de depozitare, arătându-ți în același timp cât de ușor este să organizezi totul în interiorul unor frumoase forme pătrate.

Prin intermediul inserțiilor cu sertare sau uși, sau al cutiilor care încap perfect pe aceste rafturi, poți să îți transformi elementul de comparimentare și de stocare într-un superb element de decor.

Stilul minimalist este mereu trendy

Dacă vrei un pat generos, dar te temi că vei ocupa prea mult spațiu în dormitor, atunci un cadru de pat înalt MALM te ajută să te bucuri de un somn liniștit, fără să aglomerezi inutil camera. Poţi aşeza patul independent în cameră sau cu tăblia lângă un perete, iar dacă ai nevoie de spaţiu suplimentar de depozitare pentru aşternuturi, adaugă cutii de depozitare din familia MALM pe rotile.

Cum să îți pregătești casa pentru sezonul rece, în timp ce faci economie. Sfaturi care îți vor face viața mai ușoară

Adaugă puțină culoare

De asemenea, o pată de culoare în camera copiilor este binevenită oricând! Acum le poți face o surpriză plăcută celor mici, iar ei se pot bucura pe termen lung de un produs de calitate. Niște mese robuste şi uşoare, produsele MAMMUT rezistă la intemperii, dar şi la jocuri pline de fantezie. Ideale pentru exterior şi uşor de curăţat atunci le păstrezi în interior. Poți alege una roșie, una albastră sau poți verifica pe site-ul IKEA ce alte variante ai la dispoziție.

Cum să îți pregătești casa pentru sezonul rece, în timp ce faci economie. Sfaturi care îți vor face viața mai ușoară

Menținerea unor prețuri cât mai mici este o misiune permanentă pentru IKEA. Începând cu 1 octombrie, IKEA reduce prețul unora dintre cele mai populare produse ale lor, cum ar fi mobilierul de depozitare KALLAX sau cadrele de pat MALM, pentru a ajuta cât mai mulți oameni să se bucure la maximum de căminele lor.E bine de știut că aceste produse emblematice IKEA, dar și altele, sunt disponibile la prețuri cu până la 20% mai mici. În acest fel, IKEA dorește ca oferta sa să fie mai accesibilă pentru cât mai mulți oameni. Poți verifica oferta completă pe site-ul IKEA.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter