Contracepția locală, o alternativă la anticoncepționalele hormonale – fără kilograme în plus și fără efecte adverse

Ultimul update Luni, 06 martie 2023, 16:06

Trăim într-o perioadă în care, din fericire, avem acces la o mulțime de metode contraceptive. Cu toate acestea, de multe ori, din cauza lipsei de informație, ajungem să apelăm la aceleași metode clasice, cum ar fi pilulele contraceptive. Multe femei realizează, în timp, că pilulele contraceptive pot avea numeroase efecte secundare, cauzate de încărcătura hormonală – de la creșterea în greutate, până la lipsa apetitului sexual sau chiar altele mai grave. Însă știai că există și metode contraceptive locale, pe care le poți folosi doar atunci când ai nevoie, adică doar atunci când ai contact sexual?

Ce soluții există dacă vrei o metodă contraceptivă eficientă, fără hormoni și care să nu fie permanentă? 

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au probleme cu creșterea în greutate sau cu dereglările hormonale, din cauza anticoncepționalelor, sau poate doar ai auzit asta de la prietenele tale, atunci trebuie să știi că există alternative la metodele contraceptive pe bază de hormoni. 

Contracepția locală este o variantă la care apelează din ce în ce mai multe femei, fiind practică, eficientă și mai ales nepermanentă. Contracept-M este o astfel de soluție. Este vorba despre o măsură contraceptivă care se folosește cu 10 minute înaintea contactului sexual și are o eficiență de 4 ore sau un singur contact sexual. 

Concret, este vorba despre niște ovule contraceptive, care nu îți afectează echilibrul organismului și pe care nu trebuie să le folosești tot timpul, ca în cazul pilulelor anticoncepționale, ci doar atunci când ai contact sexual. Folosit corect, așa cum scrie pe prospect, Contracept-M are o eficacitate de 94%, conform indicelui PEARL, care este cea mai folosită tehnică pentru raportarea eficacității unei metode contraceptive. 

Cum funcționează, de fapt, Contracept-M?

Ovulul contraceptiv Contracept-M se introduce în vagin cu 10 minute înainte de contactul sexual. Având ca substanță activă, clorura de benzalconiu, care este o substanță ce distruge membrana celulară a spermatozoizilor, Contracept-M este un antiseptic puternic, dar care nu afectează flora vaginului, nu trece în cavitatea uterină sau în sânge, nu se absoarbe în organism sau în laptele matern, ci acționează doar local, fără alte riscuri.

Prin distrugerea spermatozoizilor și formarea unei “bariere” la nivelul colului uterin, Contracept-M împiedică intrarea spermatozoizilor în uter și fecundarea ovulului. Astfel, această metodă locală se folosește exclusiv atunci când ai contact sexual. 

Contracepția locală, o alternativă la anticoncepționalele hormonale – fără kilograme în plus și fără efecte adverse

De ce să folosești Contracept-M?

În primul rând, Contracept-M este o metodă contraceptivă locală, mereu la îndemână, care se folosește exact atunci când ai nevoie.Apoi, nu trebuie să îți amintești zilnic de ea, ci doar atunci când ai contact sexual. 

Eficiența sa de 94%, în cazul în care este folosită în mod corect, este una extrem de înaltă, iar modul de folosire este cât se poate de simplu. Deoarece nu toate femeile își doresc să folosească metode contraceptive atunci când nu au contacte sexuale, Contracept-M este o soluție practică, dar și eficientă, indiferent că ești într-o relație stabilă sau nu. 

Contracept-M nu asigură protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală, însă poți folosi o metodă suplimentară de protecție împotriva acestora. Contracepția locală – o alternativă ușor de folosit, doar atunci când ai nevoie. În concluzie, dacă vrei să încerci o metodă contraceptivă locală, fără hormoni, care să nu aibă efecte adverse asupra organismului tău, poți încerca Contracept-M. 

Fără să mai ai grija dereglărilor hormonale sau a kilogramelor în plus, te poți bucura de această metodă de contracepție doar atunci când ai nevoie, adică atunci când ai contact sexual. 

Rapidă, practică și eficientă, această variantă de contracepție te va scăpa de grija zilnică de a lua o pastilă, grijă pe care o ai în cazul în care iei pilule contraceptive. Nu uita însă să apelezi la o metodă suplimentară de protecție, dacă vrei să te ferești de bolile cu transmitere sexuală și să sporești eficacitatea Contracept-M.
Află mai multe despre cum să începi să folosești această nouă metodă de contracepție: contracept-m.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter