ANM anunță ger în toată țara. Unde vor fi temperaturi sub -20 de grade

De Unica.ro, pe
ANM a emis o informare meteorologică de ger, valabilă până miercuri, 20 ianuarie. Vor fi temperaturi negative în toată țara și se vor înregistra chiar și valori termice sub -20 de grade. 

ANM a anunțat că urmează câteva zile geroase, îndeosebi dimineața și pe parcursul nopții. Informarea de vreme deosebit de rece este valabilă în intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00. 

Pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade,potrivit informării meteo ANM.

Nici pe parcursul zilei temperaturile nu vor depăși pragul de îngheț. Media valorilor termice maxime se va încadra între -10 și 0 grade Celsius. Din cauza condițiilor meteo extrem local se poate forma ghețuș, mai avertizează meteorologii.

ANM anunță ger și în București

Vremea geroasă va fi și în București în zilele ce urmează. Începând cu această noapte, ora 2:00, și până în dimineața zilei de miercuri, 20 ianuarie, temperaturilor vor ajunge la pragul de ce pe parcursul nopților și al dimineaților. Minimele se vor încadra între -12 și -8 grade. În localitățile din zona Capitalei se pot înregistra sub -14 grade.

Maximele vor fi și ele negative. Media va fi cuprinsă între -4 și -2 grade Celsius. Local se poate forma ghețuș.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter