Cum să cureţi rapid părul de pe covoare şi mochetă

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 26 octombrie 2021, 13:13

Părul de animale sau părul care îţi cade în mod natural de la stres, medicamente şi poluare se adună în unele ţesături şi se curăţă destul d egreu când dai cu aspiratorul? Vezi cum să cureţi rapid părul de pe covoare şi mochetă, cu câteva trucuri şi soluţii DIY.

Cârpă umezită
O cârpă din bumbac, umezită bine şi frecată peste covorul sau mocheta pline de păr ar trebui să rezolve problema.
Indiferent dacă este vorba de păr de pisică, păr de câine sau păr lung de om, umezeala din cârpă va atrage toate firele buclucaşe.
Palme umezite
Dacă nu ai încredere în cârpe, poate ar trebui să încerci cu propriile mâini. Pune apă călduţă într-un lighean şi umezeşte bine palmele, înainte de a trece cu mâna peste suprafaţa covorului plin de păr. Repetă procedeul până ai curăţat tot părul, nu va dura foarte mult.
Arici
Dacă nu vrei să te murdăreşti pe mâini, poţi încerca cu o perie foarte deasă sau cu arici de la mercerie. Nu ai nevoie de o rolă pentru păr dacă ai cumpărat nişte arici şi îl foloseşti pe post de cârpă pe jos.
Mănuşi de cauciuc
Freacă între ele două mănuşi de cauciuc după ce le-ai tras peste palme. Acum electrizează încet toate firele de păr buclucaşe şi o să pară că faci magie curată.
Adidaşi cu talpa de cauciuc
Dacă nu poţi să stai aplecată peste covor, sau suprafaţa e prea mare şi te doare spatele, încalţă o pereche de pantofi de sport cu talpa de cauciuc şi plimbă-te sau dansează prin camera plină de păr. Cauciucul va aduna mare parte din păr prin electrizare. Gândeşte-te la momentele când erai mică şi ţi se lipea părul de un balon. Este vorba de acelaşi procedeu.
Balsam de rufe
Dacă metodele de mai sus nu te încântă şi vrei să faci o curăţenie în profunzime, apelează cu încredere la balsamul de rufe.
Stropeşte cu un pulverizator o soluţie diluată de balsam de rufe, lasă să se usuce, apoi aspiră covorul şi părul se va desprinde foarte uşor de covor şi/sau mochetă.

Sursa foto femeie pisoi pe covor: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter