Vedetele din România care au luat calea bisericii: „Nu este ușor să renunți la tot!”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 19 aprilie 2023, 14:49

Au luat calea bisericii după o dezamăgire sau pentru că nu s-au putut ierta pentru o faptă săvârșită. Unii s-au rupt total de lume, alții continuă să își practice profesia cu mult mai multă credință.

Iată care sunt vedetele care duc astăzi o cu totul altă viață! Sunt mulțumite de calea aleasă și nu s-au împiedicat niciodată în regrete, din contră, simt că și-au găsit adevărata menire.

Dana Nălbaru: „Am învățat că poți trăi în lume, dar nu cu lumea”

Dana Nălbaru a dispărut de pe scenă și s-a pocăit. Solista a recunoscut că a făcut acest pas când avea 33 de ani.

„Eu nu sunt făcută pentru a fi persoană publică. La 33 de ani m-am botezat. Sunt pocăită și îmi doresc să mă pocăiesc și mai mult. Astfel ca în fiecare zi a vieții mele să îl fac pe Iisus mândru de mine și să tind spre Dumnezeu în fiecare zi a vieții mele. Am învățat că poți trăi în lume, dar nu cu lumea. Am învățat că pot fi fericită cu puține lucruri”, a dezvăluit Dana Nălbaru în podcastul lui Mihai Morar.

Fosta artistă a recunoscut că a trecut printr-un moment greu, dar credința a ajutat-o să depășească acel episod dureros.

„Când băiețelul meu s-a îmbolnăvit, anul trecut, în ianuarie, și a trecut printr-o operație destul de grea, am trecut printr-un moment în care am crezut că o să-l pierdem  Nu am fost disperată, am avut cu adevărat credință că lucrurile vor fi bine. M-am pus pe genunchi și m-am rugat. Și am știut că el va fi bine, pentru că atunci Domnul a vorbit. Una este să crezi și altă este să te încrezi în Dumnezeu”, a  mărturisit Nălbaru.

Bodo: „M-am pocăit şi botezat împreună cu soţia mea, Loredana”

Bodo anunța, în 2010, că s-a pocăit, în luna aprilie a aceluiaşi an, alături de soția sa, Loredana și de Dida Drăgan. 

„Este adevărat, m-am pocăit şi botezat împreună cu soţia mea, Loredana, dar şi cu Dida Drăgan, în Biserica Riul Vieţii, de către Pastorul Răzvan Mihăilescu, un om ales. Recunosc că la această decizie a contribuit şi Loredana. Îmi repeta mereu după nuntă şi după ce ne-am mutat în casă nouă: Ce bun e Domnul! Noi ce facem pentru El? Cum să-i răsplătim bunătatea?.Vedeam clar că nu aveam nicio contribuţie pentru tot ce ni se întâmplă”, artistul pentru site-ul crestintotal.ro.

Au ajuns așa să ia poate cea mai importantă decizie din viața lor: „ Ăsta a fost declicul. Ne simţim foarte protejaţi şi speciali. Suntem în lume, dar nu facem parte din lume Poate sună arogant, dar copiii Domnului ştiu despre ce vorbesc, iar cei ce nu sunt încă, să ia decizia asta, pentru că numai aşa pot înţelege sentimentul de protecţie şi dragoste Divină”, mai spunea Bodo.

Silviu Biriș: „Mi-am regăsit bucuria”

Silviu Biriș și-a găsit liniștea după ce a terminat Teologia. Deși continuă să urce pe scenă, recunoaște că și-ar fi dorit să devină preot, dar nu este căsătorit.  În 2016, actorul a divorțat de femeia care i-a dărut doi copii.

 „Am ajuns să fac teologie în urma unui accident, un moment care a trecut, mulțumesc lui Dumnezeu, un moment pe care l-am considerat o înfrângere, dar nu a fost așa. Nu era un moment de viață și moarte, poate moarte sufletească. Poți să fii într-o relație otrăvită, poți să-ți pierzi sufletul’, a declarat Silviu Biriș, la Antena Stars.

El spune că astăzi e alt om. „Mi-am regăsit bucuria, veselia. Și înainte, eram o persoană veselă, însă de multe ori o făceam și gratuit. Dezamăgirea este tot din cauza noastră, deoarece de multe ori ne punem speranțe în cei din jurul nostru, dar sunt și ei oameni. Ei pot să meargă cu noi până într-un punct. Noi îi urcăm pe un piedestal.

Îi urcăm și judecăm după imagini. Nu știm ce este în sufletul lor, nu știm cu ce se luptă, nu-l luăm acasă. Ne mai scapă câte o înjurătură, mai bociferăm împotriva anumitor restricții, nu știm, de fapt, care este economia lui Dumnezeu. Ce va avea cu noi, ce va fi’, a mai spus Silviu Biriș, potrivit Spynews.

„Mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul”

Apropiații l-au înțeles cu greu, dar, treptat, au ajuns să îl susțină. „Mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul. A fost șocată, s-a speriat. După 15 minute, m-a sunat și mi-a cerut iertare. Mi-a spus: Gata, ai văzut că poți, dar acum întoarce-te la actorie. Doar că am mers până la capăt, iar acum a înțeles și mama rostul alegerilor mele”, povestea actorul în revista Taifasuri.

Citeşte și: „Am căzut într-un păcat greu!” Mihai Coadă, Nelu Curcă din „La Bloc”, a recunoscut de ce s-a retras, de fapt, la mănăstire

Mihai Coadă: „Am căzut într-un păcat greu”

Mihai Coadă, alias Nelu Curcă din serialul „La Bloc”, a renunțat la actorie și s-a mutat la mânăstire. Decizia lui are legătură cu un fapt de viață.

„E o a doua casă. Nu lipsesc în nicio duminică, chiar și în concediu când sunt, vin sau plec în afara localității, la slujbele de duminică nu lipsesc. Vin și când e nevoie să fac ceva. Asta e mânăstirea. Nu e o rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume”, a spus fostul actor, la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Mihai Coadă recunoaște că a pornit pe acest drum după ce a căzut în păcat. „ În 1994 am căzut într-un păcat greu, care se numește adulter și atunci s-a trezit conștiința în mine, că nu e în regulă”, povestește el.

Fostul actor a lăsat în urmă un mariaj de 17 ani, dar acum e mulțumit de decizia luată.

„Prima dată m-am dus să mă spovedesc. Biserica era vis a vis de locuința noastră. M-am dus m-am împărtășit, dar nu era în regulă, pentru că știu că e păcat greu. Pe drum, spre casă, treceam prin fața unei biserici. Am intrat în biserică și îl aud pe părintele acesta care mi-a și fost naș la cea de-a doua căsătorie, să nu faceți spovedanie normală. Și am spus ăsta este al meu”, mărturisește el.

Mihai Coadă recunoaște că nu și-a mai putut practica profesia, așa a ajuns să se dedice total credinței.

„Toată lucrarea asta ca actor te murdărește. Nu mai poți. Când veneam de la serial, noaptea târziu nu mai puteam să mă rog. Nu mai puteam să mă liniștesc. Eu am lucrat încordat. Mi-am simplificat viața”.

Citeşte și: Dana Nălbaru, despre pocăință și renunțarea la viața publică: „La 33 de ani m-am botezat” / Video

Andrei Ciopec : „La un moment dat, îmi doream să devin faimos, dar Dumnezeu m-a binecuvântat să nu ajung”

A jucat alături de Steven Seagal, Armand Assante și Dolph Lundgren, dar a ajuns să se călugărească. Andrei Ciopec locuiește acum  la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Acesta a apărut în serialul de comedie „Triplusec”, dar a fost și jurat în emisiunea de la PRO TV, „Cântă acum cu mine”.

„Am găsit într-o carte ceva ce mi-a plăcut foarte mult: Viața în lume este ca un salt din avion în care deschizi parașuta la momentul oportun iar viața în Mănăstire este ca un salt din avion, îmbrăcat într-o haină neagră cu nădejdea că jos, la final, te prinde Hristos”, spune Andrei pentru Basilica.ro.

„Nu este ușor să renunți la tot și să pleci într-o zi din mijlocul Bucureștiului la o mănăstire în vârful muntelui”

A lăsat totul în urmă și a ales, fără regrete, alte lucruri, unele care astăzi îl împlinesc. „Nu am fost un om faimos. Poate cel mult cunoscut în micul cerc al breslei din care făceam parte și de un public nu foarte numeros. La un moment dat, îmi doream să devin faimos, dar Dumnezeu m-a binecuvântat să nu ajung.

A fost o trecere destul de bruscă de la un tip de viață la un alt tip de viață. Nu este ușor să renunți la tot și să pleci într-o zi din mijlocul Bucureștiului la o mănăstire în vârful muntelui, la 1400 de metri, lăsând în urmă tot ce ai făcut și tot ce ai fost sau cel puțin ai crezut că erai”, a mai spus fostul actor.

Un drum la mai multe biserici i-a schimbat traiectoria vieții. „În urma multor întrebări și frământări, punctul culminant a fost la începutul lui ianuarie 2019 când în drumul meu de la Botoșani spre București m-am oprit la peste 20 de mănăstiri și schituri din Moldova. Am zăbovit mai mult la Sihăstria Neamț și Secu, unde am participat și la sfântul maslu și la priveghere și unde m-am rugat la mormântul și la chilia părintelui Cleopa.

La toate aceste Mănăstiri și Schituri unde am oprit am lăsat cu inima în dinți pomelnice cu numele meu spre a se face pe deplin voia lui Dumnezeu cu mine. L-am rugat și pe părintele duhovnic să mă pomenească, pe câțiva părinți din Sfântul Munte și pe alți oameni ai Bisericii”.

Foto: Facebook, Pro TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter