Dana Nălbaru rupe tăcerea despre suferința la 40 de ani

De Oana Savin, pe
La 40 de ani mulți oameni își reanalizează viața și realizeză cu suferință că adevaratele priorități sunt altele, fac schimbări majore (divorțează, își schimbă cariera, încep să călătorescă în căutarea spiritualității) pentru a se putea întoarce la ei. Dana Nălbaru lansează strigătul de ajutor al acestor oameni aflaţi în suferinţă, în noul clip, denumit simbolic DRAMA.

A doua piesă din campania Redescoperă iubirea, compusă şi interpretată de Dana Nălbaru, vine cu un mesaj mult mai puternic despre drama oamenilor însinguraţi şi nefericiţi fix în acea etapă a vieţii când se aşteptau să fie împliniţi pe toate planurile.

Dana este cea care a creat muzica şi versurile, producător muzical fiind Julian Wharton (Londra). Videoclipul este produs şi regizat de Dragoş Bucur, director de imagine fiind Adrian Padurețu.

„Văd atâta suferinţă în jur şi de aceea nu mai vreau să tac. Toţi trecem prin momente de criză în viaţă, când avem nevoie de sprijin şi înţelegere de la cei de lângă noi. Am ales să nu mai stau deoparte şi să mă implic, pentru a motiva oamenii să fie empatici, să se deschidă şi să se susţină unii pe alţii, fie şi cu un umăr pe care cineva poate plânge. Vreau să duc mai departe campania de conştientizare Redescoperă iubirea, lansată anul trecut cu speranţa că dacă ne redescoperim iubirea din noi putem ieşi din această Dramă, care afectează prea multă lume din jur”, a declarat Dana Nălbaru.

Mulți dintre noi creștem în credința că iubirea este facilă, asemeni unei adieri diafane de primăvară și, apoi, descoperim că profunzimile acesteia au forța de a scoate din lăuntrul nostru nu doar tot ce-i mai luminos, dar și întunericul pe care speram să nu-l mai trăim vreodată, și care apare, aidoma dramei certe a zilelor de toamnă. În tot acest proces, inconfortabil, de conștientizare, avem nevoie să știm că celuilalt încă îi pasă, că nu a uitat nici zilele însorite și calde de vară, că amintirile plăcute sunt păstrate la loc de cinste în inima care sperăm că bate, cu înverșunare, și pentru noi. Dar, ce-mi place și mai tare la piesa Danei Nălbaru, este accentul pus pe memoria corpului; în iubire, ca și în luptă, mintea își croiește realitatea după bunu-i plac, dar trupul nostru păstrează înmagazinate, mereu vii, frânturi din adevărul care ne poate ajuta să ajungem, din nou, în interiorul sufletului nostru și al omului despre care spunem cândva că… fără acesta nu am putea trăi”, a precizat psihoterapeutul relațional Gaspar Gyorgy.

Cine este Dana Nălbaru

Dana Nălbaru este o cunoscută cântăreață și compozitoare, care în anii  2000 – 2003 s-a bucurat de o mare apreciere a publicului, ca solistă a formației HI-Q. În acei ani, Dana, Mihai și Florin au lansat nouă clipuri video de succes și trei albume foarte premiate. Popularitatea celor trei le-a adus multe turnee în țară sau străinătate și o mediatizare puternică.

În 2003, aspirațiile muzicale ale Danei Nălbaru au făcut-o să decidă să părăsească HI-Q și să înceapă propria ei cariera solo.

Un an mai târziu, Dana creează primul ei album solo, numit „Zbor” (Fly), dar și marele succes „Am nimic fără tine”. A urmat albumul „Intră în joc”, după care în 2008, din dorința ei de independență artistică, a rupt legăturile cu casele de discuri și a lansat următorul album în varianta online. Apoi, videoclipul pentru piesa „Mai e o zi” arataă adevărata nevoie a Danei de a se exprima liber, nonconformist și autentic în fața publicului.

Un al doilea clip, regizat de soțul ei, Dragoș Bucur, pentru piesa „Tu”, a arătat principalul ei motto în viață, care o conduce în toți anii următori – iubirea este cea mai importantă, „dragostea vindecă totul“.

Dragostea de mamă a făcut-o să se îndepărteze și mai tare de lumina reflectoarelor, mulți ani, în care a ales să fie alături de cei trei copiii ai ei, Sofia (12 ani), Kadri (3 ani) și Roxana (6 ani). Muzica a continuat să existe în viața ei concentrând iubirea de mamă de această dată, în peste 40 de melodii pentru copii.

În continuarea nevoii de a duce mesajul de iubire mai departe, în anul 2018 Dana Nălbaru decide să revină în fața publicului și în mod direct, nu doar prin muzica ei și începe campania „Redescoperă iubirea”. Campania include întâlniri cu publicul, unde Dana împărtășește celor prezenți experiențe din viața ei, dar și melodii noi, compuse și interpretate de ea, pentru adulți de orice vârstă.

Vezi în galeria FOTO mai multe imagini cu Dana Nălbaru.

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter