Vanessa Paradis cere acțiuni împotriva violenței conjugale

De Oana Savin, pe
Vanessa Paradis, împreună cu alte 87 de personalități franceze au lansat, duminică, un manifest pentru a-i cere președintelui francez Manuel Macron măsuri mai eficiente împotriva violenței conjugale.

Manifestul a fost publicat în săptămânalul „Le Journal du Dimanche” și amintește că 123 de femei și-au pierdut viața în anul 2016 în Franța, ucise de partener sau de fostul partener. Potrivit cifrelor oficiale, asta înseamnă că a existat o victimă la trei zile.

Citește și: Miley Cyrus a șocat întreaga lume când a dezvăluit ce făcea pe scenă când era doar un copil

Conform acestui manifest, persistă o „tăcere răsunătoare” în jurul acestor crime, cu toate că Macron a făcut din lupta împotriva violenței conjugale „marea cauză” a mandatului său pentru anul 2018.

Grupul de personalități, printre care se află și actrița Carole Bouquet, susține că deși există legi în acest sens, „aplicarea lor este inegală: se dezvoltă inițiative eficiente, dar aplicarea lor depinde de multe ori de implicarea unora”.

Actorul Pierre Niney a cerut, alături de ceailalți semnatari, să fie „regândită în mod urgent legea privind legitima apărare”. De asemenea ei subliniază că este nevoie de pregătirea unei echipe de persoane direct implicate, de la polițiști, până la magistrați, precum și de un plan de urgență pentru găzduirea femeilor afectate.

Citește și: Alain Delon, operat în secret. Care este starea actorului

Să le salvăm pe cele care sunt încă în viață”, a încheiat grupul.

Personalitățile implicate insistă ca cetățenii să se alăture acestei lupte la manifestație programată pentru data de 6 octombrie în fața Palatului de Justiție din Paris.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter