Tudor Chirilă, după discursul actriței Viorica Vodă la Premiile Gopo: „Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 13:33

Tudor Chirilă și-a arătat susținerea pentru victimele abuzurilor sexuale din lumea teatrului și a cinematografiei. Reacția sa vine după ce actrița Viorica Vodă a vorbit pe scena Premiilor Gopo despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă după ce a jucat în „Filantropica”.

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, Tudor Chirilă a atras atenția asupra modului în care profesorii hărțuiesc studentele la actorie.

Poate că e un moment bun să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu „pregătirea” pentru facultate.

Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasa în virtutea unor exerciții de „actorie” care chipurile au rolul de a dezinhibă.

(Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reușit să schimbe școala).

Da’ probabil că ne-ar pune pe toți la punct una care așteaptă un Ferrari de la vănătorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rușinoasele drumuri la Mega, a scris Tudor Chirilă.

Într-un comentariu, actorul a mai completat că hărțuirea sexuală este o practică frecventă în lumea teatrului. 

În teatru, condiţionarea ascensiunii de favoruri sexuale e de notorietate. Dar o notorietate îngropată sub tăcere. Eu sunt actor, nu contabil şi vorbesc legat de domeniul în care activez şi ca o consecinţă a evenimentului de aseară (n.r – 3 mai), a mai spus Tudor Chirilă.

Citește și: Oana Roman a dezvăluit că mama ei, Mioara Roman, a ajuns din nou la spital: „Nu se simțea bine”

Prima seară pe Insula Iubirii s-a încheiat cu un prim sărut neașteptat

LIVE UPDATE: Război în Ucraina

De ce nu vrea Alexandru Ciucu să-și lase fiicele să locuiască cu mama lor, Alina Sorescu

Ce a spus Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a Premiilor Gopo, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea filmului „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil. În discursul său, actrița a vorbit despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din film.

Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.

Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba. Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare, a declarat Viorica Vodă, potrivit culturaladuba.ro.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter