O celebră actriță din China a dispărut, iar fanii cred că ar putea fi victimă a regimului comunist

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Luni, 17 septembrie 2018, 17:17

Fan Bingbing (37 ani), una dintre cele mai cunoscute și bine plătite actrițe din China, a dispărut de 3 luni, iar unii fani susțin că aceasta ar putea fi în închisoare. 

Dacă la Hollywood ar fi ușor imposibil ca un astfel de lucru să se întâmple, în China, Fan Bingbing nu e prima persoană publică dispărută fără urmă. Conform CNN, actrița ar fi dispărut acum aproximativ 3 luni, exact în mijlocul unui scandal în care mai multe celebrități erau implicate, un scandal legat de evaziunea fiscală făcută de unele vedete. Acesta este și motivul pentru care unii fani se tem ca Bingbing să nu fi fost închisă de regimul comunist.

Actrița Fan Bingbing a dispărut de trei luni

Fan Bingbing a jucat până acum atât în filme asiatice, cât și în producții de Hollywood, precum „X-Men: Viitorul este trecut” (2014). Pe lângă cariera din cinematografie, ea a reușit să acumuleze o avere și din contractele de imagine pe care le avea cu branduri de lux precum Cartier sau Louis Vuitton.

Bingbing a fost văzută pentru ultima oară în iunie, atunci când a și anunțat pe conturile de social media că merge în Tibet, pentru a vizita un spital de pediatrie. De atunci, nici prietenii, nici familia nu au mai avut vreun contact cu ea.

fan bingbing a disparut de 3 luni iar fanii se tem sa nu fie la inchisoare

Un analist în securitate cibernetică a declarat pentru CNN că ipoteza ca actrița să fie la închisoare este plauzibilă. „Dacă ești milionar în China, sigur că până la un punct te poți bucura de avantajele pe care ți le aduce acest statut, dar trebuie să ai grijă să nu depășești acea linie roșie și să nu ajungi în vizorul Partidului Comunist Chinez”.

Conform tabloidului Global Times, înainte ca Fan Bingbing să dispară, pe internet a ieșit la iveală faptul că semnase recent două tipuri de contracte, pentru un film în care urma să joace. Primul contract – cel pe care îl declara statului – era în valoare de 1,5 milioane de dolari. Cel de-al doilea, un contract privat, îi aducea în conturi 7,5 milioane de dolari, bani pe care nu i-ar fi declarat.

Se pare că în China este ceva obișnuit ca unii artiști să aibă astfel de contracte „yin-yang”, pentru a păcăli statul. Este o formă de evaziune fiscală cunoscută deja guvernului comunist, iar sancțiunile sunt foarte aspre și adesea presupun pedeapsa cu închisoarea.

Vezi și – Robin Wright, actrița din House of Cards, vine în România

Vezi și – Actrița Vanessa Marquez a fost împușcată mortal

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter