Naomi Campbell încă este discriminată din cauza culorii pielii sale

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 26 iunie 2019, 11:11
În pofida succesului ei răsunător în lumea modei, care a condus la o avere de peste 45 milioane de euro, Naomi Campbell a dezvăluit că încă este discriminată din cauza culorii pielii sale.

După ce a devenit primul model britanic de culoare care a apărut pe coperta revistei Vogue, Campbell a devenit unul dintre cele mai solicitate supermodele din lume.

Cu toate acestea, ea susține că încă este discriminată din cauza culorii pielii ei.

Naomi a declarat pentru The Mirror că a fost modelul unei campanii recente, însă o țară din Asia a refuzat să ia acel material de publicitate.

Mă șochează, dar mă ambiționează să continui.Pune în perspectivă faptul că munca nu este niciodată terminată. De aceea nu renunț”, a afirmat Naomi Campbell, în vârstă de 49 de ani.

În urmă cu șase ani, ea a lansat Campania Diversity Coalition, care a avut ca scop creșterea numărului fetelor de culoare sau din minorități etnice pe podiumuri.

Atunci a scos în evidență faptul că la Săptămâna Modei de la New York 6% dintre modele erau de culoare și 9% erau asiatice și că în prezent sunt folosite mai puține modele de culoare decât erau în anii 1970.

Naomi, originară din Streatham, South London, a fost descoperită la vârsta de 15 ani, în timp ce se uita la vitrinele magazinelor. Succesul l-a cunoscut în 1986, când a apărut pe coperta revistei Elle.

În primii ai carierei sale, Campbell a fost ghidată de Elite Model Management Paris, care de asemenea a creat supermodelele Claudia Schiffer, Linda Evangelista și Cindy Crawford.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter