Monica Bârlădeanu vorbește despre traumele trăite în copilărie și despre sinuciderea tatălui său

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 07 mai 2018, 12:23
Monica Bârlădeanu a interpretat multe roluri de-a lungul timpului, însă nici unul dintre acestea nu reușește să-l depășească pe cel din viața sa, cel mai autentic și dramatic rol jucat vreodată.

Monica Bârlădeanu a vorbit despre dramele trăite în copilărie, dar și despre sinuciderea tatălui său, poveste mai puțin cunoscută până acum. Mărturiile cutremurătoare au fost făcute în cadrul campaniei “Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”, inițiată de Știrile Pro Tv.Monica Barladeanu despre depresieMonica Bârlădeanu, în vârstă de 40 de ani, a copilărit într-un apartament cu două camere din cel mai sărăcăcios cartier al Iașului. Tatăl său era de profesie inginer chimist, iar mama sa educatoare: Gândeşte-te că cea mai mare achiziţie pe care familia mea a făcut-o a fost un covor persan. În cartier la mine era un semn de prestigiu, de statut social. Dacă erai familie cu covor persan insemnai ceva, erai pe hartă.” – își amintește Monica Bârlădeanu.

Monica Barladeanu in copilarie

Monica Bârlădeanu în copilărie

Drama a început atunci când a venit pe lume fratele mai mic al Monicăi, pe nume Petru, care se născuse cu probleme de sănătate și mama sa a trebuit să stea mai mult prin spitale cu el. Acela a fost momentul în care tatăl său s-a refugiat în alcool și a devenit violent cu familia. Îndrăgita actriță povestește cu groază coșmarul pe care-l trăia la fiecare ceartă între părinții săi: “Zgomotele înfundate, ştii cum e când loveşti un corp şi corpul ăla se loveşte de altceva, dar e un perete şi e o bufnitură. Loviturile în corp sună într-un anume fel. (n.r. simţeam) Teroare. Mai mare teroare era când după un episod din asta nu mai zicea niciunul nimic şi atunci îmi era frică să deschid uşa.”Părinții Monicăi au divorțat, iar tatăl său s-a mutat la aproximativ 40 de kilometri depărtare. În repetate rânduri acesta a fost internat la dezalcoolizare şi a fost diagnosticat ca fiind maniaco-depresiv. Monica și fratele său continuau să-și viziteze părintele până când, în clasa a 12-a, vizitele s-au rărit ca urmare a faptului că Monica se pregătea pentru examenele de final de liceu. Aceasta povestește că se refugia în studiu și ulterior a aflat despre efectele antidepresive ale învățatului. Tot atunci a fost și momentul când tatăl său a decis să-și pună capăt zilelor și s-a sinucis:  “A fost ultima lui vizită la noi acasă. El a murit după o lună.” – povestește cu durere Monica, care adaugă că a fost dorința lui să părăsească în acest mod lumea. “Te duci la şcoală şi auzi copii care vorbesc despre tine că eşti orfan, ăla e primul lucru care te complexează. Ei au un tată, tu n-ai asta. Pe mine toate aceste complexe m-au făcut şi m-au alimentat să învăţ să ajung să stau pe scaun cu cei de la București sau cu cei din clasă” – a dezvăluit Monica la Știrile Pro Tv.

Citește și – Diana Dumitrescu, dezvăluiri incredibile despre depresie și divorț

Citește și – Prima apariție la TV a Andrei. Cum arăta și la ce visa artista în urmă cu 17 ani

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter