Meryl Streep, scrisoare deschisă către jurnaliste: „Sunt prima linie de apărare a oamenilor liberi”

De Oana Savin, pe
Meryl Streep a lăudat curajul jurnalistelor din întreaga lume, într-o scrisoare deschisă, în care a detaliat motivul pentru care lumea are nevoie de jurnaliști.

Actrița a lăudat curajul jurnalistei Caruana Galizia, ucisă în luna octombrie 2017, după ce sub mașina sa a fost pusă o bombă, în urme unei investigații privind cazuri de spălare de bani și corupție din Malta, notează Independent.

De asemenea, Streep a adresat laude jurnalistei mexicane Patricia Mayorga și corespondentei CNN Arwa Damon.

Citește și: Gestul făcut de Meghan Markle care a stârnit sute de reacții pe internet

În cadrul aceleiași scrisori, actrița în vârstă de 69 de ani a subliniat importanța jurnalistelor pe care le-a descris drept „interpelatoare neobosite și deranjante” într-un climat în care fenomenul „fake news” și „bravada se împăunează pe scena publică”.

Trebuie să protejăm, să apărăm și să mulțumim jurnaliștilor din lumea întreagă deoarece ei, scrupulele și principiile lor, sunt prima linie de apărare a oamenilor liberi și informați”, a scris Meryl Streep în scrisoarea comandată de revista de modă Porter.

Citește și: Rapperul Drake a vizitat o fană la spital. Reacția fetiței este incredibilă VIDEO

Jurnaliștii de azi, reporterii de investigaţie şi mai ales jurnalistele, sunt vulnerabili şi se află în centrul unei examinări speciale în mediul online. Ei trebuie să garanteze pentru materiale, să le semneze şi, ca urmare, atrag laşii, agresorii, frăţia boţilor şi armatele lor de duşmani uşor de stârnit”, a mai scris actrița de Oscar.

Streep a interpretat în filmul „The Post” rolul primei femei editor al unui ziar american important, Katharine Graham.

Mary Louise Streep, cunoscută mai ales sub numele de actriță Meryl Streep, este o actriță americană multiplu laureată a premiului Oscar vestită pentru creațiile ei actoricești în teatru, televiziune și, mai ales, film. Streep și-a început cariera pe scenă în 1971 în piesa The Playboy of Seville, iar debutul pe micul ecran a fost în 1977, în filmul de televiziune The Deadliest Season. În același an 1977 a debutat pe marele ecran în filmul Julia, alături de Jane Fonda și Vanessa Redgrave.

A primit premiul Academiei Americane de Film (cunoscut popular ca Premiul Oscar) de trei ori.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter