Legende: Excentricul domn Depardieu

De Viva.ro, pe

Gérard Depardieu a jucat în peste 160 de filme, dar a ratat un Oscar din cauza unui presupus viol, e legat de România prin filmul „Condamnat la viaţă” şi prietenia cu regizorul Bogdan Dreyer, îi plac vinul bun şi mâncarea gustoasă şi a devenit de curând cetăţean rus.
O viaţă de delincvent
Gérard Depardieu a fost al şaselea co­pil al unei familii extrem de sărace din Châteauroux, localitate aflată la peste 200 de km de Paris. Tatăl său a fost un alcoolic analfabet, iar mama nu i-a as­cuns faptul că, în timp ce era însărci-nată cu el, s-a gândit să-şi provoace un avort folosind o andrea.
Cu un background atât de ostil, nu-i de mirare că Gégé, aşa cum îl numesc francezii, a avut o copilărie atipică. La 12 ani a fugit de acasă, s-a mutat cu două prostituate, Michelle şi Irène, şi a fost implicat în diverse infracţiuni, mo­tiv pentru care a fost închis o scurtă pe­rioadă. Abia la 16 ani a ajuns la Paris, s-a prezentat la audiţii la Théatre Nationale Populaire şi, după un timp, s-a dovedit că tânărul rebel era de fapt un copil talentat extrem de norocos de a-şi fi găsit singur drumul în viaţă.
Primul lui film important a fost „Les valseuses“ (1974), de Bertrand Blier, regizor care declara la un moment dat pentru The Guardian că „acum 20 de ani, Gérard era foarte periculos. Trebuia ca nopţile să ne ţinem după el prin baruri să nu se ia la bătaie cu cine­va. Obişnuia să meargă intenţionat în cele mai scandaloase locuri şi căutaî  pericolul“.
Vezi continuarea pe viva.ro. CLICK AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter