TIFF 2018: Ce actriță celebră va primi Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră

De Oana Dinu, pe
Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc la Cluj Napoca în perioada 25 mai – 3 iunie. Uite ce actriță celebră va primi la TIFF 2018 Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră.

Cel mai mare Festival de Film din România o va avea invitată specială pe actrița franceză Fanny Ardant. Aceasta va primi un medalionul de autor “Close-up Fanny Ardant” pentru două interpretări de excepție din cele peste 100 de roluri făcute în cinema și două dintre filmele pe care le-a regizat până-n prezent, informează tiff.ro, pagina oficială a evenimentului. La finalul festivalului, Ardant va primi Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră.

TIFF 2018: Ce actriță celebră va primi Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră

Fanny Ardant interpretând rolul Maria Callas

Fanny Ardant este una dintre cele mai iubite actrițe ale cinematografiei franceze. Aceasta a primit recunoașterea internațională pentru mai multe roluri, dar cel mai vizibil a fost rolul din La Femme d’à côté (Femeia de alături), unde l-a avut partener pe Gérard Depardieu. Filmul a fost regizat de Francois Truffaut, cel care i-a devenit și partener de viață.

Actrița a cucerit publicul prin calitățile sale actoricești deosebite, dar și prin frumusețea, exuberanța și versatilitatea sa. A lucrat cu mai mulți regizori celebri, printre care și Franco Zeffirelli, în producția Callas Forever, unde a jucat alături de Jeremy Irons.

Cele două producții regizate de Ardant care vor fi proiectate la TIFF 2018 sunt: Cenușă și sânge (Cendres et sang) – film ce a fost realizat în proporție de 90% în România, din distribuția căruia fac parte Adrian Păduraru, Ion Besoiu, Răzvan Vasilescu, Tudor Istodor și Olga Tudorache, și Divanul lui Stalin (Le divan de Stalin, 2016), în care liderul sovietic este jucat de Gerard Depardieu.

TIFF 2018: Ce actriță celebră va primi Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră - Fanny Ardant și Gerard Depardieu

Fanny Ardant și Gerard Depardieu

35 de producții semnate de regizori autohtoni vor fi proiectate anul acesta la TIFF 2018 și 30 de titluri vor intra în cursa pentru premiile secțiunii.

Citește și: 

Mai multe actrițe vor protesta pe covoru roșu la Festivalul de film de la Cannes 2018

Prima doamnă a Brazilei, ridiculizată de internauți după ce s-a aruncat în lac să-și salveze câinele

Sursă foto: northfoto.com/shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter