Jurnalista Paula Rusu trăiește cu un singur plămân după ce a fost diagnosticată cu tuberculoza

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 18 septembrie 2018, 12:36

Momente dramatice în viața jurnalistei Paula Rusu. Acum doi ani, e a fost diagnosticată cu tuberculoză și a suferit o intervenție chirurgicală în urma căreia a rămas cu ”un plămân și un ciot” după cum spune chiar ea.

Paula Rusu a rămas fără un plămân. A avut tuberculoză

”Acum doi ani, la început de an, începeam un lung pelerinaj pe la medici fiindcă tuşeam atat de rău încât ajunsesem la un pas să îmi pierd vocea. Cinci luni am schimbat medici şi diagnostice fără niciun rezultat. Am început cu o vizită la cabinetul profesorului Miron Bogdan, care m-a diagnosticat ochiometric şi cu ajutorul unei spirometrii cu astm bronşic. Două luni am schimbat tratamentele fără efect. Am primit un diagnostic nou: esofagită de reflux, pe urmă inca unul laringită acută şi încă unul, bronşită acută…. am renunţat să îl mai caut pe profesor în ziua în care mi-a spus la telefon: -Doamnă, totul e numai în capul dumneavoastră!”, a povestit Paula Rusu.

”Tuberculoza m-a costat un plămân, este prețul pentru o viață în care simt că pot să schimb ceva. S-a dus un plămân, ăsta este de fapt lucrul cel mai nenatural, nu trebuia să se întâmple. Medicul mi-a spus că plămânul meu arată mai rău ca unul din Mexico City, când am intrat în operație mi-au spus că dacă există o șansă să salvăm, o să o facă”, a povestit Paula Rusu.

paula rusu traieste fara un plaman

Pentru a evita extirparea plămânului, Paula a luat un tratament agresiv din cauza căruia a rămas cu dureri de încheieturi de care nu va scăpa toată viața. O dor foarte rău încheieturile degetelor de la picioare. ”Am făcut tratament intensiv, timp de șase luni, cu 16 pastile pe zi”, a declarat prezentatoarea TV.

Chiar și așa, ea este optimistă și trăiește după motto-ul ”Fă Rai din ce ai”. ”Eu m-am îmbolnăvit de cea mai comună formă de turberculoză, care răspunde la tratament. Când ai tuberculoză trebuie să anunți, ca să nu fii tu cel care ai dat microbul. Ne temem atât de tare de boală, nu știu cum aș fi reacționat. Colegii m-au respins. Soțul mi-a spus că se vindecă, m-a susținut”, a povestit Paula Rusu.

Cine este Paula Rusu

Cunoscută de la România TV, Paula Rusu s-a născut la Târgu Mureș, a copilărit la Reghin, apoi a studiat la Cluj, la Facultatea de Filosofie, Antropologie și Jurnalism. A fost reporter de teren la ProTV Tțrgu Mureș, apoi a devenit prezentator de știri, editor și chiar redactor șef al postului local. A lucrat la Antena 1, TVR, apoi la România TV.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter