JULIE MAYAYA „Vreau să-mi menţin viaţa personală într-o limită normală”

De Libertatea pentru femei, pe

E haioasă, râde mult şi e imposibil să nu-ţi transmită energia pozitivă pe care o are. Tânăra Julie Mayaya Nzal A Nka, câştigătoarea show-ului „Vocea României”, vorbeşte despre cum i s-a schimbat viaţa, ce nu îşi doreşte totuşi să se modifice, dar şi ce speră pentru viitor.
Ai câştigat un show foarte important. Se poate vorbi de acum de viaţa ta dinainte şi după „Vocea României”?
Da, da, exact! (râde) Înainte aveam o viaţă cât se poate de simplă, cu activităţi obişnuite, cumpărături, treabă prin casă, timp cu prietenul, cu prietenii, cu familia. Săptămânal aveam câte o cântare într-un club sau restaurant. Acum s-a schimbat situaţia, în sensul că timpul pentru toate cele menţionate s-a redus simţitor. Merg la studio, la interviuri, lucruri cu care nu am fost obişnuită până acum.

Care a fost primul gând pe care l-ai avut când ai fost desemnată câştigătoare?
Nu prea am avut gânduri în acel moment, dar ştiu că minute în şir după aceea îmi spuneam că nu pot să cred. Tata s-a uitat la show pe internet, el fiind în Congo cu afaceri, şi am mulţi prieteni în afara României care m-au urmărit şi susţinut. Tata chiar a vrut să-mi facă o surpriză şi să vină în platou, dar i s-a anulat zborul din cauza vremii. Iar mama, unchiul, verişorul şi mătuşa au fost în studio. Veniseră de la Iaşi să mă susţină.

Tu de cât timp locuieşti în Bucureşti?
De 8 ani. M-am mutat de când aveam 18 ani.

Şi acum eşti pregătită pentru avalanşa media, cu paparazzi, ştiri?
Pregătită, nepregătită, au venit toate peste mine claie peste grămadă. Sunt lucruri noi şi foarte multe schimbări. Încerc să fac faţă pe cât posibil. Horia mi-a zis: „Vezi c-o să fie aşa şi aşa”. I-am spus: „Da, da, ştiu”. Apoi mi-am dat seama că nu prea ştiam! (râde)

Prietenul tău cum a reacţionat când ai câştigat?
S-a bucurat enorm şi ştiu că este foarte mândru de mine, doar că el este şi genul căruia nu îi place să fie în vizorul tuturor şi i-a fost puţin teamă că relaţia noastră va suferi modificări. Eu zic că n-a fost cazul. Suntem împreună de un an şi ne înţelegem foarte bine. Vreau să îmi menţin viaţa personală într-o limită normală, să nu las viaţa profesională să o afecteze.

Emoţiile trăite în concurs pot fi comparabile cu vreo altă etapă a vieţii, cu vreo altă situaţie trăită?
Nu. Ca să fac o glumă, cred că a fost cea mai stresantă perioadă a vieţii mele. Emoţii aşa de putenice chiar n-am simţit niciodată. După încheierea concursului m-am mai relaxat, că au început telefoanele şi tot ce-a urmat. Acum aştept nivelul următor, adică o piesă la care se lucrează deja. O să cânt împreună cu Horia Brenciu şi ar trebui să fie gata pentru turneul naţional şi pentru spectacolul din martie, de la Sala Palatului.

Cum te înţelegi cu Horia?
Foarte bine, deşi aproape în fiecare zi găseşte câte un motiv să mă „ciufulească”, atunci când greşesc. Dar e o treabă constructivă. Mulţumesc, Horia, că mă „ciufuleşti” de fiecare dată când ai ocazia! (râde)

Îmi spuneai că nu prea mai ai timp de treburi casnice…
Da, nu prea am, dar să ştii că duminica mă străduiesc să fac în aşa fel încât să fiu liberă şi să stau acasă. Tocmai am făcut nişte chifteluţe marinate cu piure de cartofi. Eu sunt o gurmandă prin definiţie şi felurile mele preferate de mâncare sunt cam toate felurile. (râde) Îmi place să „bucătăresc”, dar pentru că nu fac asta zilnic, îmi ia mai mult timp decât ar dura în mod obişnuit. Am nevoie de o zi întreagă, dar reuşesc să fac vreo trei feluri de mâncare. Şi îmi place să fac şi prăjituri. Prietenului meu nu prea îi plac dulciurile, aşa că le fac mai mult pentru mine. Recent am preparat cremă de zahăr ars pentru că e delicioasă şi uşor de făcut. O „bombă calorică”, adevărat, dar e aşa bună! 

Pe 17 februarie e ziua ta. Ce ţi-ai dori?
Da, împlinesc 27 de ani. Mi-aş dori să-i am pe cei dragi lângă mine, să fim cu toţii bucuroşi. Când îi văd pe ei fericiţi şi eu sunt fericită.

Şi un cadou material?
Trebuie să primesc banii de la „Vocea României” şi o să-mi cumpăr eu ce vreau. Sunt o sută de mii de euro, impozabili, ce-i drept, dar e o sumă importantă. Am stabilit cu prietenul meu că anul acesta vom sări cu paraşuta, îmi doresc să-mi cumpăr şi apartament, microfon…  Iar sora mea, Caroline (16 ani), lucrează la o fundaţie, „Little people”, din Iaşi şi o parte din bani vreau să-i donez în acest scop, să ajut. Sunt o mulţime de lucruri pe care le am de făcut!

Ce aşteptări ai de la viitorul apropiat?
Sunt în lucru cu mai multe proiecte. Am înregistrat o piesă şi cu Ştefan Stan, şi el câştigător la „Voce”, la prima ediţie, şi abia aştept să încânt publicul în sălile de spectacol.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter