Interviu cu Nea Marin: ”Sunt un berbec perfecționist”

De Elena S. , pe

Energicul și rigurosul Nea Marin începe o nouă etapă, după trecerea la o altă televiziune. Am vorbit despre provocarile noii emisiuni, atât pentru el, cât si pentru vedete, ne-a dezvaluit la ce ora se trezeste dimineața pentru a duce la capat activitațile pe care și le propune, dar si cum îl striga nepoții, în afara micului ecran.
Oamenii va percep ca fiind perfecţionist. Sunteţi o persoana riguroasa, chiar dura, sau jucaţi un personaj?
Sunt un Berbec perfecţionist. Îmi place sa fac lucrurile cu raspundere şi sa am un rezultat palpabil la final.
Este dificil de lucrat cu concurenţi vedete?
E dificil, pentru ca într-o pensiune sunt mu lte munci pe care ei nu le-au prestat ni ciodata, dar trebuie sa faca ce le spun eu pentru ca suntem acolo sa încercam sa ajutam o afacere. Per total, au de învaţat multe lucruri care le vor prinde bine în viaţa.
Sunteţi si prieten cu unele dintre ele?
Pentru unii sunt naş, pentru alţii sunt prieten, dar când e vorba de munca şi responsabilitate, eu nu am decât colegi care trebuie sa îşi duca treaba la capat.
În afara filmarilor, va petreceţi mult timp cu soţia si nepoţii?
Cel mai mult timp mi-l petrec alaturi de familie.
Soția este în continuare cel mai mare critic si omul care va împinge de la spate? Ce va spune?
Ea este cea care ma împinge de la spate atât în domeniul artei coregrafi ce, cât și în ceea ce înseamna televiziunea. Ma bucur foarte mult ca vara asta a venit și ea în vizita la o pensiune, pentru ca a avut ocazia sa vada cât de mult muncesc.
Nepotul si nepoțica cum vi se adreseaza, bunicul Marin?
Eu sunt pentru ei „Barbușor”, înainte însa am fost „Me” și „Ba”.
I-ați facut dansatori, cum va doreați? Câți ani au acum?
Darius are 6 ani și jumatate, iar Ana-Maria are 5 ani. Amândoi deja danseaza în cadrul școlii noastre de dans.
Lucrați împreuna si cu fiica dv. Larisa?
Da, amândoi suntem profesori la școala noastra de dans, dar ea este cea care se ocupa îndeaproape de acest lucru, mai ales când eu sunt ocupat cu filmarile.
Sunteți unul dintre cei mai buni coregrafi de dansuri folclorice din țara. Mai sunteți si presedinte al Consiliului Internațional al Organizațiilor de Festivaluri Folclorice? Ce presupune mai exact?
În calitate de coregraf al Centrului Național de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale acord consultanța de specialita te tuturor ansamblurilor din România și montez diferite spectacole pentru mai multe ansambluri profesioniste din țara. Ca președinte ma ocup de promovarea ansamblurilor profesioniste, de amatori și de copii, care ne reprezinta atât în țara, cât și în strainatate la festivaluri naționale și internaționale.
La ce ora va treziți dimineața ca sa aveți timp de toate?
Ma trezesc la ora 6.30-7.00, pentru ca zilele mele sunt pline de activitați.
Din fericire, sunt tot mai multe inițiative de promovare a tradițiilor si folclorului românesc. Cât de mult va implicați în acest sens?
Asta deja fac și ma bucur ca în aceasta emisiune va voi putea prezenta și o parte din tradițiile locurilor în care am ajuns.
Ce va doriți pentru viitorul mai mult sau mai puțin îndepartat?
Îmi doresc sanatate pentru cei dragi, sa învaț cât mai mulți tineri sa danseze și sa iubeasca jocul tradițional românesc și sa îi ajut pe oamenii din jurul meu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter