Influencerul Gabriela Atanasov, despre hate-ul online: „Nu îmi plac oamenii care răstălmăcesc cuvintele și care sunt depășiți intelectual de ceea ce vreau eu să spun”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Luni, 06 septembrie 2021, 12:47

Gabriela Atanasov, influencer, blogger şi creatoarea brandului vestimentar Sweet Paprika iubește arta mai presus de toate, iar talentul cu care își conturează proiectele online și nu numai, emană o energie cu adevărat specială.

Gabriela, creezi ținute pentru businessul tău Sweet Paprika din 2012. Cu siguranță, crahul economic te-a provocat să găsești soluții prin care să depășești blocajele. Ce ai făcut, mai exact, ca declinul să nu te destabilizeze?

Pandemia a fost pentru mine o încercare foarte grea. Odată cu instalarea ei, vânzările au stagnat. Eu făceam foarte multe ținute pe comandă, rochii foarte teatrale, în stilul anilor ’60 potrivite cu evenimentele speciale… Doar că toată această oprire forțată a adus schimbări și am fost nevoită să iau în calcul soluții care să mă ajute să țin brandul pe linia de plutire. Aveam deja o colecție de haine foarte mare rămasă cu o vară înainte, așa că am pus-o la reduceri pe site-ul meu. |ntre timp am creat online și o secțiune de închiriat rochii.

Ai făcut donații în plină pandemie și acest lucrul e cu adevărat de apreciat! La ce te-ai gândit atunci, mai exact?

Viitorul unui brand local, în lupta cu fashionul mass-market ține cumva de sustenabilitate. Am crezut dintotdeauna în ideea că el trebuie să dea înapoi ceva societății ca să poată atrage constant clienți. Așa că am decis ca o parte din bugetul obținut să îl donez către cauze nobile. În plină pandemie, am făcut donații către un băiețel care se lupta cu o boală foarte gravă, acel sindrom SMA, către Crucea Roșie și spitale. Și, da, vânzările din pandemie nu au reușit să-mi acopere nici măcar costurile de producție, dar cred că există momente în viață când chiar trebuie să rămânem receptivi la cei din jurul nostru. Pur și simplu, te simți împăcat cu tine când îți dai seama că poți contribui la susținerea unor astfel de cauze, nu?

Ce înseamnă pentru tine social media?

Social media este scena mea online. Aici mă desfășor în toată complexitatea. Aici am reușit să-mi dezvolt în decurs de aproape zece ani comunitatea pe care o văd acum ca pe o familie. Social media mă ajută să mă oglindesc cumva și cred că ea îi ajută și pe ceilalți să mai iasă din realitatea lor, din bula în care trăiesc, o lume uneori ușor utopică.

Influencerul Gabriela Atanasov, despre hate-ul online: "Nu îmi plac oamenii care răstălmăcesc cuvintele și care sunt depășiți intelectual de ceea ce vreau eu să spun"

Se tot vorbește de hate-ul din online. Cât de mult crezi în critica constructivă?

Detest critica. Pot spune că sunt o persoană cu foarte multă încredere în mine. De copil am fost așa. Știu cine sunt cu adevărat. M-am căsătorit cu o Fecioară care critică foarte mult și cumva ac de cojocul meu s-a găsit de mult, ca să știți. 😊 Soțul meu este un critic, iar eu încerc constant să îl temperez. Revenind la social media, în momentul în care tu nu ai o poză de profil, nu ai urmăritori și conținut și te trezești aruncând cu vorbe, e clar că nu am ce tolera, așa că îți dau imediat block. Nu îmi plac oamenii care răstălmăcesc cuvintele, care sunt depășiți intelectual de ceea ce vreau eu să spun sau cei care sunt pur și simplu niște mimoze.

Ce n-ai face niciodată doar de dragul succesului?

Am luptat pentru visurile mele și nimic nu se compară cu plăcerea și fericirea de a dormi liniștită cu capul pe pernă că n-am făcut compromisuri. Dacă vrei să faci bani cu orice preț s-ar putea să facă ei din tine un preț, așa că uneori scopul chiar nu scuză mijloacele.

Ai lansat cu Horia Stan un remake al piesei „Ionele, dragă”. Și-e tare dragă piesa aceasta, nu?

Horia a făcut acest remake acum vreo patru ani, dar ținea melodia într-un folder pe calculator. Așa e uneori cu artiștii, trebuie să găsești mereu o cale să îi încurajezi să scoată la iveală tot aurul lor. {i chiar da, „Ionele, dragă” are o însemnătate foarte mare pentru mine. E o piesă pe care o cânta mama mea. De asemenea, bunica mea o asculta mereu cu drag și plângea, pentru că îi aducea aminte de tatăl ei pierdut în al Doilea Război Mondial.

Citește și:
Revista Unica de septembrie este la chioșcuri! Adelina Pestrițu, regina online-ului, pe copertă
Dress Code: Endless Summer Vibes. Ce ținute au purtat vedetele la Unica Urban Party 2021
Denis Ștefan a devenit tată pentru a doua oară. Ce nume va purta fetița lui
EXCLUSIV. Adelina Pestrițu a spus de ce se ceartă cu soțul ei: „Relația noastră nu este perfectă”

Influencerul Gabriela Atanasov, despre hate-ul online: "Nu îmi plac oamenii care răstălmăcesc cuvintele și care sunt depășiți intelectual de ceea ce vreau eu să spun"

Ai o poveste interesantă legată de filmarea videoclipului. Ce ne poți povesti despre acesta?

Videoclipul am vrut neapărat să-l fac într-un muzeu din București. Timp de două luni am insistat, însă nu s-a putut lega niciun fel de comunicare cu oamenii de acolo. |nsă prin intermediul designerului Oana Lupaș am aflat de muzeul Octavian Goga, din satul Ciucea, la 70 de kilometri de Cluj. În drum spre muzeu, tot vorbeam cu directorul instituției, care mă întreabă de unde vine numele meu, Atanasov. Și îi povestesc că sunt din Moldova, el îmi spune că și el este de acolo și la un moment dat mă întreabă dacă o știu pe Ecaterina Atanasov. Îi confirm că pe bunica mea o chema așa. Și îmi spune că știe de ea și în acea clipă încep să simt și să înțeleg că tot acest parcurs, tot acest efort al meu nu a fost degeaba… A fost ca o regăsire. Am simțit că toată această întâlnire a fost de fapt o chemare a familiei mele, a celor trecuți în neființă. Ei m-au ajutat cumva și m-au chemat aici să filmez videoclipul acestei piese minunate, într-un loc plin de însemnătate. Vă spun cu tot sufletul că e un videoclip care are o energie aparte! E ceva magic.

Ești pasionată de magazinele cu haine second hand. Cum faci să ai per ansamblu un look bine pus la punct cu piesele cumpărate de aici?

Când merg în vacanță îmi place să merg în second handurile din Paris, Barcelona, peste tot. Fac asta de la 17 ani, de când am intrat prima dată într-un astfel de magazin în Canada. La noi, cele mai interesante magazine cu haine și obiecte vintage sunt cele din provincie, unde totul se vinde la kilogram. Aici poți avea adevărata plăcere de treasure hunting. Piesele pe care le poți găsi aici sunt pur și simplu minunate, le aleg cu multă atenție și îmi place activitatea asta, pentru că îmi lasă libertatea să creez ținute autentice.

Influencerul Gabriela Atanasov, despre hate-ul online: "Nu îmi plac oamenii care răstălmăcesc cuvintele și care sunt depășiți intelectual de ceea ce vreau eu să spun"

Ce gând le transmiți celor care sunt acum la început de drum în cariera lor artistică?

Să creadă foarte mult în Univers și în legile lui. Ce trebuie cu adevărat să se întâmple se va înfăptui cu orice preț. Și îi mai încurajez să nu renunțe niciodată la visurile lor. Să nu creadă niciodată în critica lipsită de sens a oamenilor din jur.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter