Incredibila poveste a Crinei Pintea, una dintre cele mai mari handbaliste din România

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 07 decembrie 2018, 15:37
În prezent este o mare handbalistă, fiind apreciată pe plan internațional, însă nu mereu a fost așa. Crina Pintea are în spate o poveste de viață ce poate reprezenta un exemplu pentru toți.

După ce România a învins Norvegia și s-a calificat în Grupa Principală II a turneului final al Campionatului Mondial de Handbal feminin din Franța, Pintea a cules aprecierile adeversarelor, iar antrenorul Thorir Hergeirsson s-a declarat impresionat de forța ei.

Cine este Crina Pintea

Crina, în vârstă de 28 de ani, a început să joace handbal la vârsta de 16 ani. Ea măsoară 1.86 metri, are 78 de kilograme și este din Podu Turcului, Bacău.

A mers să dea probe la Râmnicu Vâlcea, după ce s-a întâlnit întâmplător pe uliță cu un fost profesor de sport. Cei doi au convenit să îi scrie o scrisoare lui Gheorghe Tadici, antrenorul naționalei din acea perioadă.

Acesta a acceptat să o cunoască și a trimis-o la probe la Vâlcea. Aici, Pintea a stat doi ani, la Oltchim și mai apoi la Centrul de Excelență. După doi ani a decis să îl urmeze pe Gherghe Tadici la Zalău.

În vara anului 2015, după șase ani petrecuți la HC Zalău, Crina Pintea a fost în discuții pentru un transfer la HCM Baia Mare. Acest lucru a stârnit nemulțumirea lui Tadici, care a suspendat-o.

Cum formația sălăjeană nu a vrut să audă de un transfer al Crinei, tânăra nu a putut juca la nicio echipă în prima parte a turului sezonului 2015-2016. Pe 14 octombrie 2015, clubul german Thuringer a anunțat că a semnat cu hanbalista română un contract pe doi ani.

La Thuringer, cu antrenorul timișorean Herbet Muller, Crina a făcut un progres enorm. În 2016, ea a cucerit Supercupa Germaniei.

În 2017 s-a transferat la Paris 92. Deși a avut oferte mai bune din punct de vedere financiar din țară, a preferat să mai rămână o perioadă prin străinătate.

Viața personală a Crinei Pintea

Crina nu s-a rușinat niciodată de trecutul ei de fată de la țară.

„Nu mi-e rușine de originea mea. Am muncit mult, de la muls oi, vaci, coasă, sapă, secerat, tot ce ține de câmp, până la munca mamei, în casă”, a declarat Crina.

În 2012, Pintea s-a măritat cu Vlad, voleibalist de profesie, cu care are un băiețel.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter