Familia lui Chris Cornell îl dă în judecată pe medicul muzicianului

De Ioana Tătaru, pe

 

Familia muzicianului Chris Cornell îl acuză pe medicul Robert Koblin că i-ar fi prescris cântărețului cantități exagerate de medicamente care i-au provocat tulburări mintale din cauza cărora rockerul s-a sinucis.

Medicul lui Chris Cornell i-ar fi prescris medicamente care i-ar fi provocat tulburări mintale

Chris Cornell

Medicul Robert Koblin este acuzat că i-ar fi prescris lui Chris Cornell „în mod neglijent și repetat” medicamente care i-ar fi provocat tulburări mintale și i-au afectat judecata, determinându-l să aibă comportamente periculoase, fapt care l-ar costat viața, potrivit documentelor depuse în istanță. Medicul i-ar fi prescris, fără să îl consulte pe Chris Cornell, cantități mari de medicamente nocive. În cele 20 de luni, cântărețul ar fi primit rețete de aproape 1.000 de doze de Lorazepam, în ciuda faptului că avea „un trecut notoriu pentru abuz și dependență”, de mai multe substanțe toxice. Potrivit plângerii, pentru toxicomani, medicamentul Lorazepam are „efectul cunoscut de a crește riscul de suicid, provocând o alterare severă a judecății”.

Chris Cornell

Văduva muzicianului, Vicky Cornell și copiii lor, Toni și Christopher, au deschis un proces la Curtea Superioară din Los Angeles și îl acuză pe medic de malpraxis. Pe 18 mai 2017, solistul trupelor Audioslave, Temple of the Dog și Soundgardem, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din orașul Detroit. Medicii legiști au stabillit că acesta s-a sinucis prin spânzurare. Testele toxicologice au arătat că avea în corp mai multe substanțe, dar care nu i-ar fi provocat moartea. Documentele din istanță subliniază faptul că medicul știa că muzicianul, care s-a luptat cu depresia o mare parte din viață, ar fi avut probleme legate cu abuzul de diverse substanțe.

Rockerul Chris Cornell a fost încinerat la Los Angeles în urma unei ceremonii fuerare la care au asistat numeroase celebrități, precum Brad Pitt și Pharell Williams.

Citește și: „A murit adolescenta care devenise simbolul protestelor din Piața Victoriei” 

„Godsmack și-a amânat turneul european, inclusiv concertul de la București. Fiul chitaristului a murit la 34 de ani!”

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter