Exclusiv! Dr. Mihail Pautov ne-a vorbit despre rolul său din televiziune, dar și despre provocările din postura de tată, medic chirurg și influencer

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Miercuri, 29 septembrie 2021, 14:39

Prezentatorul emisiunii la MediCOOL, difuzată în fiecare duminică, la Antena 1, dr. Mihail Pautov, ne-a povestit cu o energie debordată despre noul său rol din televiziune, dar și despre provocările din postura de tată, medic chirurg și… influencer. Află din interviul următor cum reușește să le împace atât de bine pe toate.

Cum te mobilizezi înainte de a începe o zi în care ai foarte multe lucruri de rezolvat? La ce te rezumi, înainte de orice?

Îmi fac o listă de lucruri pe care o ordonez în funcție de priorități. Apoi deleg timpul necesar pentru toate. |n felul acesta mă asigur ca sunt on time, că nu zăbovesc prea mult asupra unui task și, cel mai important, că îmi rămâne timp și pentru mine și cei apropiați: o ieșire în parc, un film, un joc pe consolă, 30 de minute de citit, un maraton printre subscripțiile de pe YouTube.

Ești tată, partener, medic specialist în chirurgie generală. Dar în timpul liber ești și… influencer. Mai nou, prezentatorul emisiunii „MediCOOL”. Spune-ne cum se împletesc toate acestea și ce apreciezi cel mai mult la rolul tău din televiziune?

Wow, da! Încerc să mă obișnuiesc și cu acest rol. Sănătatea e complexă și se sprijină pe multe direcții: sănătate mintală, sănătate fizică, somn, nutriție și sport, relații sociale etc. La MediCOOL învățăm că doctorul este prietenul nostru și merită vizitat cât mai des! Mă bucur că pot fi în fața oamenilor și că le pot livra mesaje de înțeles, simple, dar corecte, verificate și dovedite.

Care sunt criteriile după care îți alegi subiectele clipurilor pe care le promovezi pe social media? Ce te inspiră cel mai mult?

Subiecte medicale actuale neînțelese, care pot avea impact în deciziile zilnice ale fiecăruia.

Citește și:
Kate Middleton, apariție strălucitoare la premiera filmului „No Time To Die”
Prezentatoarea Olivia Păunescu, a doua lună de miere, în Grecia
Adriana Trandafir, în lacrimi la Asia Express. Actrița a vorbit despre unul dintre cele mai grele momente din viața ei
Simona Halep, apariție de senzație la petrecerea de ziua ei. Cât costă rochia Gucci pe care a purtat-o

Afluxul de informații medicale din jurul nostru este unul imens și tot mai mulți specialiști trag un semnal de alarmă asupra faptului că plaja de oameni care se își dau singuri un diagnostic, căutând informații pe internet, este în creștere. Care sunt motivele pentru care crezi că evită ei vizita la medic?

Accesul greoi la servicii medicale – unde mă duc, la cine, când, ce trimitere îmi iau? Timpul lung de așteptare, expunerea la alți factori de risc, disconfortul și frica de a descoperi ceva nedorit. De aceea îi sfătuiesc pe toți să înceapă vizitele anual, fără nicio cauză, ca să ne cunoaștem cu medicul, să îl întrebăm ce ne interesează și să ne obișnuim cu consultul medical când nu avem nicio problemă.

Fără doar și poate, pui foarte mult preț pe viața de familie. Cum îți reîncarci bateriile și ce activități preferi când ești în compania fetiței tale, Anastasia?

Luăm masa împreună, fără să ne uităm la TV sau la telefon și pot spune că acest moment este unul foarte bun pentru conexiune; când mâncăm, corpul secretă hormoni de liniște și satisfacție. În rest facem LEGO, desenăm și mergem la tot felul de activități sportive. Scopul e să ajungem obosiți acasă și să adormim adânc.

Cât de des se întâmplă ca Anastasia să refuze somnul după masa de prânz sau o farfurie plină cu legume? Cum îi explici ca ea să conștientizeze importanța acestor obiceiuri sănătoase?

Pentru somnul de prânz am o tehnică proprie de psihologie inversă; în loc să îi spun că trebuie să doarmă, îi spun „OK, poți să nu dormi la prânz, dar o să obosești, pe la 20:00 te apucă plânsul, pe la 21:00 trebuie să te culci și pierzi toată distracția, vin invitați la noi, bem șampanie de copii, ne uităm la desene și tu o să dormi sau o să plângi de oboseală” și până termin fraza ea deja doarme. Îmi este greu să o conving să mănânce tort sau prăjituri, efectiv nu le vrea.

Numește trei aplicații cool & device-uri care ne pot ajuta să avem un stil de viață mai echilibrat.

1. Apple Watch sau orice asemănător; este foarte interesant să vezi ce resting heart rate ai sau să vezi câte ore ai dormit și care a fost calitatea somnului. 2. AutoSleep, cea mai bună aplicație de urmărit calitatea somnului. 3.Trotineta electrică – o ador pentru că îmi oferă mai multă apropiere față de natură și oraș. E o adevărată terapie în mers.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter