Update: Eurovision 2012: Mandinga, cu numărul 14 în finală

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Reprezentanta României la ediţia din 2012 a concursului Eurovision intră cu numărul 14 în finală.
Update: Suedia este câştigătoarea ediţiei din 2012 a Eurovisionului, cu 312 puncte cumulate. Din păcate, România nu s-a clasat decât pe locul 12, cu 71 de puncte.
Cu o prestaţie controversată, atât în semifinală de marţi când casca solistei le-a jucat feste celor de la Mandinga, cât şi în finală pentru juriu de vineri când Elena a uitat versurile piesei, casele de pariuri o clasează pe reprezentanta României pe locul 6, cu ocotă de 21.00.

Preferată este Loreen din Suedia care, conform caselor de pariuri, are cea mai mare şansă să plece acasă cu trofeul. Pe locul doi au fost plasate bunicuţele din Rusia, iar pe locul trei, conform cotelor de pariuri se clasează Serbia.

„Mă bazez pe talismanul primit de la duhovnicul meu”

Aceasta a fost declaraţia pe care a făcut-o solista trupei Mandinga, Elena, înainte de finală. De asemenea, bruneta, considerată a fi una dintre cele mai frumoase prezenţe din concurs, a fost plăcut surprinsă de buchetul de flori superb pe care l-a primit, la sosirea în Baku, din partea Excelenţei Sale Daniel Cristian Ciobanu, Ambasador al României în Republica Azerbaidjan.

Mult mai relaxat în faţa acestei finale este compozitorul piesei „Zaleilah”, Costi Ioniţă: „Nu am emoții, pentru că am încredere în ei. Ce se poate întâmplă mai rău decât a prima semifinală, atunci când Elena e cântat fără a auzi un strop de muzică? Oricum, s-a descurcat foarte bine. Nici dacă s-ar fi pregătit pentru un asemenea moment nu cred că s-ar fi descurcat așa de bine. Sunt profesioniști. Au repetat atât de mult şi sunt foarte pregătiți”, a declarat el pentru Libertatea.ro.

La un show de incendiar se aşteaptă şi cei de la Associated Press care au scris, citaţi de Libertatea : „Zaleilah este un talmeş-balmeş global: trompete cubaneze, salsa, frenezie ţigănească, chiar şi cimpoaie. În ciuda unei defecţiuni la cască în semifinală, Mandinga s-a calificat în finală, fiind de aşteptat un spectacol foarte bun din partea românilor”.

„Avem încredere că aceasta va fi o seară memorabilă pentru România. Promitem să făcem pe scena Eurovision un show cu care românii să se mândrească. Este normal să avem emoţii înaintea unei finale cu o asemenea miză. Am minţi dacă am spune că nu. Având 10 ani de experienţă pe scenă, Mandinga poate să-şi canalizeze emoţiile într-o direcţie constructivă, aşa că pentru diseară suntem gata să dăm tot ceea ce avem mai bun pentru România”, a declarat Elena, solista trupei Mandinga, pentru Eurovision.

Live broadcast by Ustream

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter