Dragoș Bucur, noi declarații cu privire la decizia de a nu se vaccina anti-COVID-19 și de a nu purta mască

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 11 februarie 2021, 10:21

Recent, Dragoș Bucur (43 de ani) a făcut în mediul online un anunț care a stârnit în rîndul opiniei publice un val de controverse. Prezentatorul emisiunii “Visuri la cheie” a postat pe pagina a sa de Facebook un mesaj în care spune că nu se vaccinează împotriva noului coronavirus și nici nu poartă mască de protecție.

„În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”, sunt cuvintele din mesajul actorului.

Acum, Dragoș Bucur a postat un nou mesaj în care afirmă că nu este de acord cu deciziile luate de autorități în contextul pandemiei și că nu nu încurajează pe nimeni să recurgă la măsurile pe care el le-a luat.

„Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, aceasta întrebare este raspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă că nu cumva să fie linșati public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.

Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că “E mai bine să tac decât să spun ce cred”. Cum, de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că, în curând, s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.

Nu susțin că decizia de a nu ma vaccina este cea corectă, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că traiesc într-o societate în care, încă, am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord. Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online. Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și în libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotriva discrimării și astea sunt valorile după care mă ghidez în viață.

Citeşte şi: Dragoș Bucurenci, despre decizia lui Dragoș Bucur de a nu purta mască și de a nu se vaccina

P.S. – acum îmi e teamă să citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu și peste teama asta!”, a scris Dragoș Bucur, în postarea sa.

În luna septembrie a anului trecut, Dragoș Bucur a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Actorul suferă de ani buni și de diabet.

„Am făcut o formă ușoară a bolii, ca o gripă. Acum sunt împreună cu familia și ne simțim bine. Sper ca toate rezultatele colegilor să fie bune și evident că aștept reluarea filmărilor Visuri la cheie. A fost un sezon plin de emoție. Mi-aș fi dorit evident să nu fie necesară această întrerupere. Sunt convins că vom trece extrem de repede și peste această situație. Mai avem de filmat, dar publicul nostru poate urmări ca și până acum Visuri la cheie. Le doresc tuturor sănătate”, spunea anul trecut Dragoș Bucur, pentru Știrile Pro TV.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter