De ce renunță Dragoș Bucur la rețelele de socializare

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 31 august 2021, 17:42

Rețelele de socializare fac parte din viața și din activitatea zilnică a miliarde de oameni. Fie că se folosesc de ele din motive profesionale, pentru a-și promova serviciile/afacerile sau doar în interes personal, pentru divertisment, oamenii au devenit dependenți de social media, iar acest lucru poate atrage după sine și diverse neplăceri.

Actorul Dragoș Bucur (44 de ani) a luat decizia de a renunța complet la rețelele de socializare pentru că, spune el, acestea reprezintă un mediu fals, în care oamenii nu își dezvăluie adevărata față și nici intențiile reale.

„E o discuție foarte delicată și sensibilă. Care e șmecheria, de fapt, să afle lumea ce am mâncat eu la micul dejun sau cu ce m-am îmbrăcat sau ce poze mișto am făcut eu pe unde am fost? Mi se pare că hrănim așa un monstru care crește și nu se mai satură niciodată. Și, vorbind din perspectiva mea, îmi face rău”, a declarat Dragoș Bucur, pentru protv.ro.

Prezentatorul emisiunii de la Pro TV, “Visuri la cheie”, mai spune că odată cu înaintarea în vârstă, scade ți interesul pentru social media.  

Citeşte şi: Dragoș Bucur are COVID-19. Cum se simte actorul

„Cred că are legătură cu vârsta, cred că se creează o altă ierarhie în viața oamenilor odată cu trecerea anilor. Am vorbit de curând cu fata mea, care e la vârsta adolescenței, despre chestia asta cu publicul, cu așa-zisele vedete din România și din afară… Care-i treaba? De fapt, nu e nicio valoare acolo. Dacă e o valoare, e prin produsul pe care-l arăți. Dacă ești un artist, important e ce produs prezinți”, a adăugat actorul.

Dragoș Bucur, despre decizia de a nu se vaccina anti-COVID-19 și de a nu purta mască

Dragoș Bucur s-a declarat împotriva deciziilor luate de autorități în contextul pandemiei de COVID-19 și, după ce a anunțat că el nu va purta masă de protecție și că nu se imuniza, a transmis public că nu încurajează pe nimeni să recurgă la măsurile pe care el le-a luat.

„Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, aceasta întrebare este raspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă că nu cumva să fie linșati public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit.

Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi. Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că “E mai bine să tac decât să spun ce cred”. Cum, de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum.

Citeşte şi: Dragoş Bucur, dezvăluiri din culisele Visuri la cheie: „Aveam pielea zbârlită pe mine“

Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că, în curând, s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui”, a scris actorul, pe pagina sa de Facebook.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter