Donald Trump, acuzat de asasinat și act terorist. Cine îi aduce aceste acuzații președintelui american

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 30 iunie 2020, 18:15
Președintele american Donald Trump este acuzat de asasinat și act terorist, pe numele său fiind emis un mandat de arestare. Aceste acuzații vin din partea autorităților iraniene, care au identificat 36 de persoane ce ar fi fost implicate în uciderea generalului Qassem Soleimani și cer arestarea lor prin canalele Interpol.

Potrivit Russia Today, care a preluat informațiile din presa locală iraniană, în capul listei suspecților se află președintele Donald Trump.

Procurorul șef al Teheranului, Ali Alghasi-Mehr a trimis deja numele persoanelor implicate către Interpol. Același procuror ar fi numit acțiunea de ucidere a comandantului forței de elită a Iranului, Quds, „crimă” și „act terrorist”.

Citește și: Melania, cel mai dur inamic al lui Donald Trump

„Președintele Donald Trump se află în fruntea listei, iar urmărirea sa penală va fi efectuată chiar și după terminarea mandatului său”, au amenințat iranienii.

Generalul Qassem Soleimani a fost ucis pe 3 ianuarie, în timpul unei vizite în Irak, după ce mașina în care se afla a fost lovită de un atac aerian american.

Administrația de la Casa Albă a justificat atacul susținând că generalul plănuia atacuri asupra soldaților americani.

Asasinarea lui Soleimani a dus la o creștere a ostilității față de SUA în Irak.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter