Daniel Buzdugan, la un pas de o tragedie după ce a luat o mitralieră în mână: „Acum poate eram închis pe viață”

Daniel Buzdugan (47 ani), unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio și televiziune români, este discret când vine vorba despre viața privată. Recent, actorul a vorbit deschis despre părinții lui, despre copilăria de la Iași, dar și despre o întâmplare care ar fi putut să-l marcheze pe viață.

Invitat la Podcastul lui Damian Drăghici, actorul a povestit cât de mândru e de tatăl său și speră să i se întâmple același lucru, iar copiii lui să-și aducă aminte, peste ani, că a fost un tată și un om bun. Întrebat despre copilăria de la Iași, Daniel Buzdugan a explicat că tatăl său lucra ca milițian, în timp ce mama, casnică, avea grijă de el.

De multe ori, în perioada când lucra la pușcărie, pleca cu două, trei termosuri la el, cu două, trei pachete de țigări și apoi în plimbările noastre, pe dealurile din jurul Iașiului, ne întâlneam cu tot felul de oameni dubioși care, când îl vedeau pe taică-miu, se puneau în genunchi și îl pupau. Oamenii ăștia au fost la pușcărie, au greșit, au fost abandonați de toată lumea. Îmi spunea tata cât de important era să stea de vorbă cu cineva care a fost abandonat. Era gardian, mai deschidea ușa, mai vorbea cu ei”, a lămurit matinalul de la Radio Zu.

Știu că o dată am făcut o prostie”

Tatăl omului de televiziune obișnuia să-l ia cu el la serviciu și să-l pună să desfacă și să reasambleze armele. „M-am jucat cu mitraliera, fără gloanțe”, a mai continuat Buzdugan la podcast.

Acum mulți ani, actorul se afla pe munte, moment în care a întâlnit un vânător care avea o armă de tip mitralieră cu foc, cu foc automat și de siguranță. În afară de ei, în curte, mai erau și alți oameni.

I-am cerut tipului mitraliera să fac o poză. Am avut tendința să apăs pe trăgaci. În secunda aia, îngerul păzitor sau experiența pe care o aveam cu taică-miu m-a făcut să-mi amintesc de ce mi-a zis tata, că niciodată să nu îndrept arma către cineva. Dintr-o dată m-am oprit și am văzut că era pusă pe foc automat. La asta, (n.red. foc automat) se eliberează o grămadă de gloanțe cu consecințe fatale pe o distanță de un kilometru și jumătate. Oamenii ăia erau la 20 de metri de mine. Acum poate eram pe viață (n.red. la închisoare)”, i-a povestit omul de radio lui Drăghici.

După ce s-a lăsat de meseria de contabil și a absolvit Facultatea de Teatru, Daniel Buzdugan a ajuns să prezinte o emisiune pentru copii la TVR Iași, alături de Andreea Marin, să fie realizator de matinal la radio, să scrie articole de presă și să colaboreze cu grupul umoristic Divertis. Din 2008, prezintă împreună cu Mihai Morar matinalul de la Radio Zu. 

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter