Cum le răspunde Tess Holliday celor care o critică pentru greutatea ei și aparițiile din media

De Erika Chivu, pe Ultimul update Marți, 29 ianuarie 2019, 13:14
Ca model plus-size, Tess Holliday este obișnuită să fie criticată pentru greutatea ei, însă apariția pe coperta unei cunoscute reviste americane, i-a atras critici la care nimeni nu s-ar fi așteptat, inclusiv din partea unor vedete de peste ocean. Chiar și așa, atunci când postează imagini cu ea goală, strânge sute de mii de aprecieri.

Tess Holliday pe coperta unei reviste glossy

”Nu ar trebui promovat așa ceva, nu ar trebui să dea de înțeles că este normal, acceptabil”, a spus un vlogger american după ce a văzut poza cu Tess în costum de baie pe coperta unei cunoscute reviste de lifestyle.

Și nu a fost singurul care a comentat apariția.

”Mulți o laudă că ar fi curajoasă. Acum e o dovadă de curaj să te îndopi cu înghețată?”

”Uitați-vă la poza asta… Are grupa de sânge budincă pozitiv.”

”Le transmite fetelor tinere că e în regulă să se îndoape cu prăjituri. Nu este un model sănătos pentru tineri…”

Sunt numai câteva din comentariile răutăcioase care s-au făcut la radio sau la TV după ce a apărut revista cu Tess pe copertă. Printre cei care au criticat-o s-a numărat și vedeta TV Piers Morgan, care i-a adresat replici răutăcioase lui Tess de câte ori a avut ocazia. ”Nu te mai minți singură, Tess. Suferi de obezitate morbidă și într-o bună zi o să mori din cauza asta…”, a scris Piers pe rețelele sociale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Ca răspuns, Tess a declarat că s-a săturat să tot vorbească despre corpul ei. ”Niciodată nu pot să sărbătoresc un succes în cariera mea fără ca cineva să mă critice pentru greutatea pe care o am…” Iar apariția pe coperta unei reviste de lifestyle a fost pentru Tess un succes major. „Nu mi-a venit să cred că mi se întâmplă asta. Nici nu știu de câte ori am plâns de bucurie la ședința foto. Nu-mi venea să cred că o femeie cu un corp ca al meu poate să apară pe coperta unei reviste glossy…”, a declarat modelul.

Ea spune însă că de câte ori reușește să deschidă o ușă, constată că în spatele ei se ascunde alte 20 de uși închise, ceea ce este mai mult decât frustrant, mai ales că totul e din cauza felului cum arată.

Cine este Tess Holliday și de ce s-a îngrășat

Povestea lui Tess Holliday începe trist. Avea nouă ani când mama ei a fost împușcată de două ori de concubinul ei. După o lună de comă, femeia a rămas paralizată. Având această traumă, Tess a fost un copil speriat, anxios, care și-a găsit refugiul în mâncare. ”Copiii rădeau de mine fiindcă mama era în scaunul cu rotile. Rădeau de mine fiindcă eram sărăci, apoi fiindcă eram grasă. Mama a trebuit să mă retragă de la școală pentru că nu mai suportam.”

Modelul își amintește exact momentul când și-a dat seama că mâncarea îi poate calma temerile și anxietatea. Cu timpul, kilogramele s-au acumulat, însă Tess a avut norocul să întâlnească un grup de femei supraponderale care erau fericite și mulțumite de aspectul lor fizic. ”Atunci mi s-a aprins un beculeț și mi-am dat seama că pot să-mi iubesc corpul așa cum e, că nu e greșit să-l accept și să-l iubesc. Apoi am fost de neoprit.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Vedeta a început să pozeze pentru prieteni care vindeau haine, apoi a postat fotografiile online și a adunat mulți fani. Cu timpul, a fost remarcată de agenții de modelling și așa a început cariera ei. În prezent, Tess este topmodel internațional și, chiar dacă este în continuare criticată, se declară o femeie fericită.

”Am crescut în sărăcie, într-o rulotă, fără bani. Când oamenii mă critică, eu mă uit în jur. Am lângă mine un soț care mă iubește, am doi copii sănătoși și fericiți, am o casă cu patru dormitoare și apar pe coperte de reviste, unde mulți oameni mă admiră. Am o viață la care nici nu speram…”- este răspunsul lui Tess Holliday pentru cei care o critică.

Foto: Northfoto, Instagram / Tess Holliday

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter