Jurnalistul Cristi Brancu, mesaj dur pentru mass-media din România: „Acum, orice panaramă devine vedetă peste noapte”

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 14 octombrie 2021, 13:05

Cristi Brancu este un jurnalist care își face meseria cu pasiune de mult timp, dar și un soț loial și untată iubitor. El ne-a dezvăluit cu sinceritate atât dedesubturile personalității lui, cât și opiniile sale tranșante.

Dezvăluirile au venit în contextul unui interviu exclusiv pentru ediția de octombrie a revistei Unica, care se găsește la punctele stradale de difuzare a presei, în lanțurile Metro și în rețeaua Inmedio.

Toamna aceasta, Cristi Brancu revine cu tolba plină de noutăți, într-un nou sezon al emisiunii sale, Exclusiv VIP, la Prima TV. În fiecare zi, de luni până vineri, de la 16.00, Cristi Brancu va avea două ajutoare de nădejde: pe Chef Amalia Bellantoni și pe DJ Morris. Sezonul de toamnă al emisiunii aduce o rubrică nouă, Exclusiv Chef, în cadrul căreia va începe și o competiție acerbă, pentru Trofeul emisiunii. Am stat, așadar, de vorbă cu Cristi despre emisiunea lui, starea presei din România și viața lui personală.

Când l-am întrebat pe Cristi Brancu despre schimbările din peisajul mass-media pe care le-a observat el în trei decenii de activitate, răspunsul lui a fost unul complex: „Ar fi de ținut o conferință de trei ore pe tema asta. Am să-ți dau doar două argumente. E bine că evoluția senzațională a social media a permis ca oricine să se poată exprima independent în public. Practic, viața oricărui om a putut fi mult mai transparentă. Pentru media, e un cadou al revoluției tehnologice. Pe de altă parte, acum 30 de ani, exista o cutumă – nu te lansezi în public, dacă nu faci ceva bun, frumos, durabil. Dacă aveai o meserie și erai bun! Acum, orice panaramă devine vedetă peste noapte”.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, în baston la un eveniment public

Citește și: Anamaria Prodan, declarații surprinzătoarea despre presupusul viitor copil al lui Laurențiu Reghecampf

Citește și: Cristina Șișcanu a vorbit despre divorț: „Nu știu cum ar trebui să răspund”

Citește și: Tom Cruise, de nerecunoscut la un meci de baseball: „Ce și-a făcut? Arată ca mătușa mea!”

El a mai spus apoi: „O piață mai restrânsă își permitea să fie mai selectivă. Acum, atâtea site-uri trebuie hrănite, încât se preia orice. Și ca să fii pe prima pagină – spre exemplu, tu, Loredana Groza – trebuia doar să faci ceva frumos, spectaculos în viața ta. Acum, publicul te vrea în cadă cu spumă. Sigur, lumea e ipocrită – zice că nu ai ce căuta în cadă, dar abia așteaptă să sari în ea”.

Jurnalistul a vorbit și despre motivul pentru care emisiunea lui se numește „Exclusiv VIP”: „Clișeul este că orice jumătate de știre, pe jumătate preluată, în Romania, este etichetată pompos cu sigla «exclusiv». Publicul trebuie să reacționeze precum câinele lui Pavlov. Numai că lumea s-a cam învățat că se dă în exces cu «exclusiv» în populație, dar de cele mai multe ori e doar o momeală fară finalitate. Am ales să numesc emisiunea Exclusiv VIP, pentru a stabili un standard. Să dăm cuvântului «exclusiv» ceea ce merită. Un subiect nou, oferit de o singură sursă”.

Tot pe subiectul acesta, Cristi Brancu a adăugat: „Misiunea de a face audiență prin decență e tare grea. Circul va face întotdeauna audiență. Zgomotul atrage atenția, indiferent dacă e justificat sau nu. A meritat, însă, pentru că la capitolul încredere, am câștigat enorm în fața publicului și a vedetelor. Iar Prima TV, un post TV curat și fară compromisuri în istoria să îndelungată, își respectă blazonul prin noi. Merită, pentru că ne regăsim cu toții în poveste, nu în emoții create artificial”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter