Codin Maticiuc, întrebat dacă i-a fost frică de Nuțu Cămătaru: „Când m-am dus prima oară la el…”

Cartea lui Codin Maticiuc, „Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru”, a avut un real succes în primele ore de la lansare, stârnind multe reacții în mediul online. Autorul a povestit recent cum a fost să stea în preajma unuia dintre cei mai cunoscuți interlopi de la noi.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Codin Maticiuc a mărturisit că a avut o oarecare temere atunci când l-a vizitat prima oară pe Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru: „era un sentiment firesc pentru că studiasem un pic personajul dinainte și știam niște lucruri despre el și atunci nu am avut frica aia cu adevărat. La prima întâlnire, știam că e un om extrem de cerebral și de cumpătat. În toată lumea asta a lui, el a fost tipul de om care a spus ‘hai să vedem despre ce e este vorba’”, a explicat autorul cărții.

Întrebat ce l-a determinat să scrie despre viața interlopului, afaceristul spune că fiecare dintre noi are o doză de rebeliune și de antisistem, într-o mică sau mare măsură: „îmi place zona asta de mafie, de senzațional”, a mai continuat el.

Codin Maticiuc a avut nevoie de cinci ani pentru a se documenta, înainte de a scrie și lansa biografia. În carte, apar numele mai multor personaje din lumea interlopă, personalități din sport sau din showbiz. Celebrul cămătar povestește inclusiv despre pasiunea sa față de animale exotice, însă majoritatea lor a fost confiscată de autorități.

Afaceristul a anunțat că a pus la vânzare al doilea tiraj

Omul de afaceri a anunțat că din cel de-al doilea tiraj de 30.000 de exemplare puse la vânzare s-au cumpărat deja 14.000 de cărți: „au fost oameni care au spus că nu se poate așa mult, ba că mint sau mai spusese cineva că nimeni, de fapt, nu a cumpărat-o, ci doar Nuțu Cămătaru le-a luat pe toate”, a povestit Maticiuc la podcast.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter