Codin Maticiuc: „Am avut foarte mult hate de la oamenii care nu au citit cartea despre Nuțu Cămătaru”

Cartea lansată acum două săptămâni, „Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru”, scrisă de omul de afaceri Codin Maticiuc, a stârnit controverse în mediul online.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Codin Maticiuc a vorbit deschis despre cartea în care a fost martor la viața lui Ion Balint, cunoscut în lumea interlopă ca Nuțu Cămătaru. Lansată pe data de 24 noiembrie, cartea a avut un real succes.

În 48 de ore de la lansare, primul tiraj s-a vândut cu 15.000 de exemplare, comparativ cu alți scriitori români care obțin mai mult sau mai puțin într-un an întreg: „am avut foarte mult hate în online de la oamenii care declarau că nu au citit cartea și despre care spun că ar fi o mizerie. Nu vorbeau despre demers, că puteau să-mi conteste demersul, de genul ‘băi, nu ai voie să scrii despre infractori’. Așa aș fi înțeles, dar au fost oameni care au contestat cartea ca și cum ar fi fost prost scrisă, chiar dacă nu au citit-o. Cică citiseră câteva fraze pe Internet. Au fost, într-adevăr, câteva propoziții pe care le-am lansat ca să creeze curiozitate publicului”, a explicat autorul cărții.

Afaceristul a anunțat că a pus la vânzare al doilea tiraj

Omul de afaceri a anunțat că din cel de-al doilea tiraj de 30.000 de exemplare puse la vânzare s-au cumpărat deja 14.000 de cărți: „au fost oameni care au spus că nu se poate așa mult, ba că mint sau mai spusese cineva că nimeni, de fapt, nu a cumpărat-o, ci doar Nuțu Cămătaru le-a luat pe toate”, a mai continuat el la podcast.

Codin Maticiuc a avut nevoie de cinci ani pentru a se documenta, înainte de a scrie și lansa biografia. În carte, apar numele mai multor personaje din lumea interlopă, personalități din sport sau din showbiz. Celebrul cămătar povestește inclusiv despre pasiunea sa față de animale exotice, însă majoritatea lor a fost confiscată de autorități.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter