Cine este tânărul care i-a aplicat prima manevră de resuscitare lui Florin Busuioc și i-a salvat viața

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 08 noiembrie 2018, 13:41
Florin Busuioc a fost la un singur pas de moarte și dacă în ajutorul lui nu ar fi sărit un tânăr curajos care i-a aplicat primele manevre de resuscitare înainte de venirea echipajului SMURD la fața locului, probabil că acum o țară întreagă ar fi fost în doliu.

Florin Busuioc, în vârstă de 56 de ani, se poate considera o persoană de-a dreptul norocoasă și spunem asta deoarece a reușit să facă față unui atac de cord care, în alte situații, ar fi fost compatibil cu moartea. Norocul și ajutorul lui Busu a venit din partea unui tânăr recuziter al Filarmonicii Oltenia, pe nume Alex Ciucă, care i-a făcut masaj cardiac.

Cine este tânărul care i-a aplicat prima manevră de resuscitare lui Florin Busuioc și i-a salvat viața

Florin Busuioc s-a prăbușit la pământ în momentul stopului cardiorespirator, iar colegii săi au sunat imediat la 112, însă actorul care trebuia să îi aplice manevrele de resuscitare era mult prea șocat de cele întâmplate și s-a blocat. Atunci a intervenit Alex Ciucă care i-a luat telefonul din mână și a urmat întocmai instrucțiunile de resuscitare oferite de cei de la 112: „Am luat telefonul şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult pe domnul Busuioc. Vorbeam cu cei de la SMURD, respectam toate indicaţiile pe care le primeam, l-am întors pentru că dânsul căzuse cu faţa în jos şi cu mâinile sub dânsul şi am început masajul cardiac. La telefon îmi spuneau exact cum să fac, eu chiar nu ştiam, îmi spuneau cât de tare să masez. Cam 5 minute a durat până când au ajuns cei de la SMURD”, – a povestit Alex Ciucu, potrivit Adevărul, adăugând: „L-am văzut venind pe domnul Busuioc. Era roşu în obraji, plin de viaţă, iar când a ieşit din spectacol, pe la 20,40, era alb. Eu cred că extenuarea l-a doborât, programul prea încărcat”.

Florin Busuioc, fără îndoială, mai avea zile de trăit și spunem asta având în vedere că același tânăr care acum l-a salvat, în urmă cu câteva luni, a fost implicat într-un caz asemănător cu un alt coleg de breaslă, însă acela nu a reușit să supraviețuiască: „Același recuziter a mai avut un eveniment asemănător în urmă cu câteva luni, atunci când l-a găsit pe un coleg de-al nostru în aceeași stare ca și pe Florin Busuioc, i-a dat primul ajutor, dar, din păcate, colegul nostru nu a reușit să scape”, – a declarat Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia, potrivit ziaruldecraiova.ro.

Citește și – Sora lui Florin Busuioc, detalii despre starea de sănătate a actorului: „O rugăciune i-ar prinde bine”

Citește și – Ce salariu avea Teo la începuturile carierei: „Țin minte că am plâns”

Sursă foto: Libertatea, arhivă Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter